sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (0 теми)
 
Click for Лима, Перу Forecast
 
sp
Новина от Перу

Флаг Перу    Перу

  Рали "Дакар" се насочва към Бразилия и Перу
  Публикувана от nansi_g на 18 януари 2011 г.
  Тази новина е прочетена 150 пъти, рейтинг: 1.00

    Рали "Дакар" може да разшири своя обхват и за следващото си издание през 2012 г. да премине през Бразилия, Парагвай и Перу. С откриването на нови територии организаторите от ASO ще се опитат направят надпреварата по-рентабилна за провеждането й в Южна Америка.

Най-тежкото автомобилно състезание се премести от традиционния си африкански дом в Аржентина и Чили през 2009 г. заради заплахата от терористични атаки в Мавритания. Организаторите от ASO отчитат по-малко зрители на завършилата в неделя надпревара спрямо предходните две години.

Победители в отделните категории станаха Насер ал Атия ("Фолксваген"), Марк Кома (KTM), Алехандро Патронели ("Ямаха") и Владимир Чагин (КамАЗ). Състезанието маркира и първото българско участие – Петър Ценков финишира 12-и при четириколките, а Тодор Христов трябваше да се оттегли в шестия етап след тежко падане.

Директорът на "Дакар" Етиен Лавин обясни, че организаторите са отворени към нови страни. "Всяка година се опитваме да представим нова идея. Смятаме, че ще бъде добре да отворим състезанието към други страни и в същото време да задържим Чили и Аржентина", обясни французинът, цитиран от "Ройтерс".

Лавин допълни, че решението за разширяването на "Дакар" може да бъде взето през март, но "всичко зависи от властите в тези страни". В момента надпреварата стартира и финишира в аржентинската столица Буенос Айрес.

      Добави във Facebook

Дайте Вашата оценка за тази новинаКоментари
  Все още няма направени коментари!
Всички полета са задължителни!        Подател:*
 Код за оторизация:
*
anti robot anti robot anti robot anti robot anti robotПотърси и резервирай online хотел в Перу      Потърси и резервирай online самолетен полет до Перу      Екскурзии и почивки в Перу, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp