sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (0 теми)
 
Click for Куала Лумпур, Малайзия Forecast
 
sp
Новина от Малайзия

Флаг Малайзия    Малайзия

  В Малайзия се провежда Фестивал на Гладния дух
  Публикувана от ir3ni7a на 22 август 2010 г.
  Тази новина е прочетена 188 пъти, рейтинг: 4.33

    Гъст дим изпълва небето на Малайзия всяка година през месец август. Причината за това е традиционния фестивал на Гладния дух. Според местните вярвания по време на седмия месец от лунния календар, известен също като месец на духовете, вратите на отвъдното се отварят и починалите идват да търсят храна на земята. За целта живите приготвят специални ястия и на масата се поставя по един допълнителен прибор.

Смята се , че предлагането на храна на духовете ще осигури на живите късмет през цялата следваща година. Това е и времето в което местните показват уважение към предците си. За целта те изгарят големи количества хартия под формата на материални предмети , като дрехи , бижута и всякакви неща. Смята се, че след изгарянето духовете ще могат да ги получат тези предмети в отвъдния свят.
През този период обаче хората са нащрек срещу капани, заложени от скитащи призраци. През този период на годината се избягва плуването, пътуванията и всякакви дейности, които носят риск от злополуки. Жителите на Малайзия всяка година подготвят множество предложения за завърналите се духове .В продължение на 15 дни в цялата страна горят специални хартиени пръчки, като вярват, че по този начин гарантират мир и просперитет на района.

http://www.ekipnews.com/news/world/aziq/v_malajziq_se_provezhda_festival_na_gladniq_duh/85103/

      Добави във Facebook

Снимка 1

Дайте Вашата оценка за тази новинаКоментари
  Все още няма направени коментари!
Всички полета са задължителни!        Подател:*
 Код за оторизация:
*
anti robot anti robot anti robot anti robot anti robotПотърси и резервирай online хотел в Малайзия      Потърси и резервирай online самолетен полет до Малайзия      Екскурзии и почивки в Малайзия, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp