sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (0 теми)
 
Click for Мексико, Мексико Forecast
 
sp
Новина от Мексико

Флаг Мексико    Мексико

  Открита е гробница на сапотеките в Мексико
  Публикувана от nansi_g на 24 ноември 2010 г.
  Тази новина е прочетена 170 пъти, рейтинг: 1.00

    Археолози от музея "Фийлд" в Чикаго откриха в Мексико гробница на 1500 години, която датира от цивилизацията на сапотеките, съобщава сп. "Сианс е авнир". Гробницата се намира в щата Оахака.

Преди да влязат в гробницата, археолозите я изследвали с помощта на камера. За тяхна изнедада се оказало, че тя е съхранена много добре и не е била плячкосана.

Според изследователите тази гробница е сред най-впечатляващите подземни постройки, открити досега извън пределите на столицата на сапотеките Монте Албан, южно от днешния град Мексико сити. Ръководителят на екипа Гари Файнман отбеляза, че в долината на Оахака сапотеките са изпълнявали същите погребални ритуали, както в столицата Монте Албан на юг.

Във вътрешността на гробницата археолозите открили останки от трима мъртъвци, които са били погребани. Единият от тях е носел перла, която е знак за високото му положение в обществото. Намерени са също много глинени съдове, които датират между 500 и 700 г. след Христа.

Цивилизацията на сапотеките е съществувала през първото хилядолетие от новата ера, по време на апогея на цивилизацията на маите. Археологическите находки от цивилизацията на сапотеките включват стенописи, произведения на изкуството, глинени съдове.

      Добави във Facebook

Дайте Вашата оценка за тази новинаКоментари
  Все още няма направени коментари!
Всички полета са задължителни!        Подател:*
 Код за оторизация:
*
anti robot anti robot anti robot anti robot anti robotПотърси и резервирай online хотел в Мексико      Потърси и резервирай online самолетен полет до Мексико      Екскурзии и почивки в Мексико, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp