sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (0 теми)
 
 
sp
Новина от Кения

Флаг Кения    Кения

  Чешки зоопарк изпраща бели носорози в Кения
  Публикувана от nansi_g на 28 март 2011 г.
  Тази новина е прочетена 689 пъти, рейтинг: 3.50

    Четири екземпляра от рядък вид носорог бяха транспортирани в Кения от зоологическа градина в Чехия в отчаян опит да се спаси популацията им от изчезване, съобщи Би Би Си.

В неделя животните от подвида судански бели носорози от зоопарка "Двор Карлове" са били натоварени на "Боинг 747" и са били откарани в резерват в централната част на Кения. "Преместването им е последен опит за тяхното спасяване и това на генетичния им потенциал от пълно изчезване", заяви Роб Брет от Международния съюз за опазване на природата (IUCN).

Опитите на чешкия зоопарк да размножи застрашения вид са дали едва едно поколение за последните десет години: женски носорог, роден през 2000 г. Американски специалисти, цитирани от АП, твърдят обаче, че дългите години, които суданските бели носорози са прекарали далеч от родината и естествения си хабитат, ще се отразят негативно на репродуктивните им способности. Това значи, че видът може да се счита изчезнал, допълват те.

Други експерти зоолози се надяват, че четирите носорога - два мъжки и два женски - ще се размножават в естествената им среда в Африка. По света са известни едва 8 екземпляра, които са в зоопаркове или научни институти, но все са още живи – шест в Чехия и два в САЩ. Последните четири судански носорога, живеещи в дивата природа на Черния континент, не са били забелязвани от 2006 г.

      Добави във Facebook

Снимка 2

Дайте Вашата оценка за тази новинаКоментари
  Все още няма направени коментари!
Всички полета са задължителни!        Подател:*
 Код за оторизация:
*
anti robot anti robot anti robot anti robot anti robotПотърси и резервирай online хотел в Кения      Потърси и резервирай online самолетен полет до Кения      Екскурзии и почивки в Кения, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp