sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (0 теми)
 
Click for Техеран, Иран Forecast
 
sp
Новина от Иран

Флаг Иран    Иран

  Иран спря екзекуция с камъни
  Публикувана от yonyo на 23 юли 2010 г.
  Тази новина е прочетена 146 пъти, рейтинг: 1.00

    След силен международен натиск Иран спря екзекуция с камъни 43-годишна жена за изневяра. Съобщението направи посолството на Ислямската република в Лондон. Засега няма яснота дали осъдената ще бъде помилвана или смъртната присъда ще бъде изпълнена по друг начин.

Жената, майка на две деца, е осъдена през 2006 година на 99 удара с камшик за незаконна връзка с двама мъже след смъртта на съпруга й. По-късно получава присъда и за брачна изневяра, прегрешение, което отрича, но решението е смърт чрез замеряне с камъни. Тревога за съдбата й вдигна Амнести Интърнешенъл.

Начело на международната кампания в нейна защита застана нейният син. Лондон определи екзекуцията с камъни като средновековно наказание, което няма място в съвременния свят и ярко нарушение на човешките права от страна на Иран. Възмущение изрази и Вашингтон.

Марк Тоунър - говорител на ДД на САЩ:
- Замерянето с камъни е екзекуция чрез изтезание. Това е варварски и ужасяващ акт.

Хага призова Техеран да спре изпълнението и да преразгледа целия процес. По иранската версия на ислямското право секс преди брака се наказва със 100 удара с камшик, а брачното прелюбодейство - с камъни. Те трябва да са достатъчно големи, за да причиняват силна болка, но не и незабавна смърт.
http://bnt.bg/bg/news/view/32580/iran_sprja_ekzekucija_s_kamyni      Добави във Facebook

Дайте Вашата оценка за тази новинаКоментари
  Все още няма направени коментари!
Всички полета са задължителни!        Подател:*
 Код за оторизация:
*
anti robot anti robot anti robot anti robot anti robotПотърси и резервирай online хотел в Иран      Потърси и резервирай online самолетен полет до Иран      Екскурзии и почивки в Иран, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp