sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (0 теми)
 
 
sp
Новина от Сърбия

Флаг Сърбия    Сърбия

  Най-силният мъж в света е сърбин
  Публикувана от nansi_g на 28 юни 2011 г.
  Тази новина е прочетена 208 пъти, рейтинг: 1.00

    Най-силният мъж в света в момента Ервин Катона (Сърбия) успя да издърпа 17-тонна цистерна на 20 метра само за 27 секунди. 155-килограмовият сръбски състезател спечели Prista Extremum Champions League Bulgaria 2011.

Състезанието, което се проведе в един от най-известните ни морски курорти Златни пясъци, е седми кръг от Шампионската лига по силов многобой. Сръбският гигант продължава да води във временното класиране за най-силен мъж на планетата. Това е втора порeдна победа на Ервин Катона в България. Първото си златно отличие той спечели в страната ни през 2010 г.

Седмият кръг от Шампионската лига се организира от Българска федерация на силовите атлети – Айрън Мен с помощта „Златни пясъци” АД, Приста Ойл и Пфанер. Състезанието протече при засилен интерес и над 500 от гостите на курорта проследиха надпреварата. С най-големи и шумни агитки се отличиха Украйна, Румъния и Унгария.

Силовият многобой се проведе в шест дисциплини - теглене на 17-тонна цистерна на разстояние от 20 метра, „Кобилица” (състезателите тичат 25 метра с 400 кг. тежести ), „Логлифт” (изтласква се уред с първоначална тежест 100 кг., като всеки състезател има право след това да заяви по-висока), „Фермерска разходка” (състезателите правят две дължини по 25 метра с 320 кг. тежести), „Камъните на Атлас” (за време всеки състезател трябва да качи на метър височина пет камъка, тежащи от 100 до 180 кг.) и „Кръст”.
Ервин Катона, който в дисциплините „Теглене на цистерна” и „Къмъните на Атлас” нямашe конкуренция, спечели първото място със 71.5 точки. Само половин точка раздели първото от второто място. Витас Лалас (Литва), който се окичи със среброто, завоюва 71 точки, след като успя да спечели дисциплините „Логлифт” и „Фермерска разходка”. Бронзовият медал отиде при Роб Фрамтън (Англия).

Класиране:
1. Ервин Катона (Сърбия) – 71.5 точки
2. Витас Лалас (Литва) – 71 точки
3. Роб Фрамтън (Англия) – 54 точки
4. Константин Илин (Украйна) – 48 точки
5. Алекс Курлето (Италия) – 40 точки
6. Акуш Наги (Унгария) – 40 точки
7. Патрик Баумиян (Германия) – 35 точки
8. Иван Майсторов (България) – 21 точки
9. Владимир Митеа (Румъния) – 17 точки
10. Слави Славов (България) – 13 точки
11. Николай Домусчиев (България) – 11 точки

      Добави във Facebook

Дайте Вашата оценка за тази новинаКоментари
  Все още няма направени коментари!
Всички полета са задължителни!        Подател:*
 Код за оторизация:
*
anti robot anti robot anti robot anti robot anti robotПотърси и резервирай online хотел в Сърбия      Потърси и резервирай online самолетен полет до Сърбия      Екскурзии и почивки в Сърбия, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp