sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (0 теми)
 
 
sp
Новина от Сърбия

Флаг Сърбия    Сърбия

  Откриха обща гранична ж.п. гара със Сърбия
  Публикувана от yonyo на 26 юни 2011 г.
  Тази новина е прочетена 191 пъти, рейтинг: 1.00

    Проектът, финансиран с пари от ЕС, е от приоритетно значение за България и Сърбия и е част от Общоевропейския Коридор X.

През последните няколко години България и Сърбия са в постоянен и динамичен диалог. Отношенията между двете страни са фокусирани върху търсене на общи подходи за повишаване на сигурността, стабилността и икономическия растеж в Югоизточна Европа. В едно партньорство на ясно формулирана цел България и Сърбия търсят конкурентни практически пътища за ускорено изграждане на инфраструктурата на Балканите, каза при откриването зам.-министър Кичев.

Двете страни сега работят в посока на утвърждаването и налагането на Коридор X като една от най-важните транзитни оси за превоз на товари от Централна Азия през тунела под Босфора и през територията на България и Сърбия към Централна и Западна Европа.

За да постигнем това ние трябва да осигурим отварянето на цялото жп трасе като пропускателна способност и като скорост. България има готовност да окаже съдействие на Сърбия за развитието на тази транзитна линия като високоефективна чрез финансиране от европейските фондове, допълни още Камен Кичев.

Гарата в Димитровград е обща по силата на Споразумение, подписано между правителството на Р България и Съвета на министрите на Сърбия и Черна гора за граничен контрол и процедури в железопътния трафик. На тази гара се извършват всички процедури по приемане и предаване на влаковете от железопътния персонал и от всички гранични служби /полиция, митница и инспекции/ на двете страни, а за пътническите влакове процедурите протичат по време на движение по граничната линия до гара Драгоман.
http://www.citybuild.bg/news/otkriha-obshta-granichna-syrbiia/10765

      Добави във Facebook

Дайте Вашата оценка за тази новинаКоментари
  Все още няма направени коментари!
Всички полета са задължителни!        Подател:*
 Код за оторизация:
*
anti robot anti robot anti robot anti robot anti robotПотърси и резервирай online хотел в Сърбия      Потърси и резервирай online самолетен полет до Сърбия      Екскурзии и почивки в Сърбия, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp