sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (0 теми)
 
Click for Сантяго де Чиле, Чили Forecast
 
sp
Новина от Чили

Флаг Чили    Чили

  Шестдесет нови вида картофи са открити в Чили
  Публикувана от yonyo на 31 януари 2011 г.
  Тази новина е прочетена 321 пъти, рейтинг: 1.00

    Шестдесет нови вида картофи добави Министерството на земеделието на Чили в списъка на вече съществуващите 280 вида на тази култура растящи на остров Chiloe, в южната част на страната. Инициатива на чилийското министерството на земеделието за преброяване нови видове на тази култура съвпада по време с Международната година на картофите, която се провежда през 2008.

Министърът на земеделието на Чили Marihen Ornkol припомни, че Световния фонд за прехрана и земеделие (ФАО) многократно е подчертавал значението на картофите да задоволяват нуждите от храна и способността на тези зеленчуци да помогнат в борбата срещу глада. Малко е известно, че 99% от растителните видове на картофите, отглеждани по целия свят, имат общо с картофи отглеждани в Чили. Ornkol също така отбеляза, че потреблението на картофи в Чили като цяло е 50 кг годишно на човек. Министърът призова чилийците "още веднъж да обърнат внимание на картофите, които са основен елемент от храненето в страната." В Чили, където с картофи се засаждат годишно около 60 хиляди хектара ,отглеждането им е от голямо значение.

http://agrosaveti.com/agro-news/interesni-novini/278-kartofi-chili-vidove.html

      Добави във Facebook

Дайте Вашата оценка за тази новинаКоментари
  Все още няма направени коментари!
Всички полета са задължителни!        Подател:*
 Код за оторизация:
*
anti robot anti robot anti robot anti robot anti robotПотърси и резервирай online хотел в Чили      Потърси и резервирай online самолетен полет до Чили      Екскурзии и почивки в Чили, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp