sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (0 теми)
 
 
sp
Новина от Бразилия

Флаг Бразилия    Бразилия

  Бразилия строи реактор за медицински радиоактивни материали
  Публикувана от nansi_g на 25 февруари 2011 г.
  Тази новина е прочетена 291 пъти, рейтинг: 1.00

    Бразилия ще изгражда ядрен реактор за 483 млн. долара, за да произвежда радиоактивни материали за медицински нужди както и обогатен на индустриално ниво уран (нискообогатен), съобщават местни медии.

„Реактор с няколко предназначения ще има много важна роля в ядрената програма”, каза министърът на науката и технологиите Сержио Резенде пред всекидневника „Естадо де Сао Паоло”. Реакторът ще бъде построен в Иперо, на 130 км от Сао Паоло в район, където бразилските ВМС разработват проект за атомна подводница и произвеждат центрофуги за обогатяване на уран, отбелязва БГНЕС.

Новият реактор ще бъде използван за ядрена медицина. Той ще произвежда всичко необходимо за радиодиагностика на заболявания като рак, както и радиофармацевтични средства. Обогатяването на уран на индустриално ниво ще стартира през 2014 г.

      Добави във Facebook

Снимка 1

Дайте Вашата оценка за тази новинаКоментари
  Все още няма направени коментари!
Всички полета са задължителни!        Подател:*
 Код за оторизация:
*
anti robot anti robot anti robot anti robot anti robotПотърси и резервирай online хотел в Бразилия      Потърси и резервирай online самолетен полет до Бразилия      Екскурзии и почивки в Бразилия, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp