sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (0 теми)
 
 
sp
Новина от Бразилия

Флаг Бразилия    Бразилия

  Българското посолство в Бразилия било терен за оргии и далавери
  Публикувана от nansi_g на 25 февруари 2011 г.
  Тази новина е прочетена 488 пъти, рейтинг: 1.00

    Сигнали за корупционни схеми при ремонти, свойско присъствие на криминално проявени лица в посолски сгради, поява в жълтата преса на публикации за оргии и изнасилване след български прием. Това са темите, коментирани в родните форуми покрай българското посолство в Бразилия през последните години. Те някак позаглъхнаха покрай възхода на Дилма Русеф, но едно изказване на премиера Бойко Борисов върна нещата отново към тях. Базата на посолството тъне в разруха, без ток и вода; “това се дължи на крадците посланици – агенти на ДС, които 20 години са били изпращани там“, заяви министър-председателят след участието си в иногурацията на Русеф. Скандалите, свързани с мандата на последния ни посланик – отзования миналото лято и дисциплинарно уволнен Николай Цачев, очевидно още не са изгребани докрай.

Цачев, дипломат от кариерата с внушителна биография, връчва акредитивните си писма на бразилския президент Лула да Силва през 2006 година. Покрай името му се завихрят доклади и обаждания, които донякъде не са необичайни за тези среди. Привикван е за обяснения още при ексминистър Ивайло Калфин, а сетне и при наследничката му Румяна Желева. Желева, както се казва, едва си поела дъх след разправиите с посланиците в САЩ и Турция за изборни нарушения, и й се стоварил бразилският проблем. Бразилски медии нарочили мисията ни като терен за оргии, където след прием с огромен брой присъстващи 24-годишна гостенка се оплакала, че е била изнасилена след дегустацията на блюда от националната ни кухня. Пак за същото светско събитие местните медии коментирали, че химическите тоалетни не били експонирани рационално, а високите токчета на дамите се заплитали в неподстриганата трева на двора.

Около Цачев се завихрило и името на криминално проявения Милослав Кръстев – полубрат на известния Фатик и възлов свидетел в едно от делата срещу Доктора. Кръстев се подвизавал открито в един от дипломатическите апартаменти и споделял, че е агент под прикритие и лична охрана на съпругата на Цачев. Други източници уверяват, че Кръстев неведнъж е афиширал приятелски връзки с посланик Цачев и често отскачал по бизнесдела до далечния географски пояс.


В съзнанието на българина купонът в Рио де Жанейро никога не свършва
Към експосланика били отправяни също упреци и обвинения, че е организирал в посолството дискотека с платен вход, както и че е получил паричен бонус заради “правилния” избор на фирма, която да ремонтира покрива на посолството. По всички тези въпроси Николай Цачев е давал обяснения и е отричал както участието си в корупционни схеми и връзки с тъмния свят, така и в действия, уронващи престижа на държавата. В края на 2010 година името му се появи в списъка на дипломатическите служители, сътрудничили на ДС. Малко преди изборите в Бразилия експосланикът е бил интервюиран в родни медии за възможните резултати от тях, както и за значението на българо-бразилските връзки.

Струва ли си да бъдат разчовъркани отново подробностите по изброените теми, или това е просто още един епизод от войната между президентство и правителство? Нима някой вярва, че скандалът с досиетата вече е приключен? Междувременно сайтът на посолството ни в страната на Дилма информира, че мисията работи с временно управляващ – Мануел ди Насименто. Последните съобщения, които биха заинтригували българите в Бразилия, са от юли 2010 година.

Източник: http://www.razkritia.com

      Добави във Facebook

Снимка 1

Дайте Вашата оценка за тази новинаКоментари
  Все още няма направени коментари!
Всички полета са задължителни!        Подател:*
 Код за оторизация:
*
anti robot anti robot anti robot anti robot anti robotПотърси и резервирай online хотел в Бразилия      Потърси и резервирай online самолетен полет до Бразилия      Екскурзии и почивки в Бразилия, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp