sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (0 теми)
 
 
sp
Новина от Бразилия

Флаг Бразилия    Бразилия

  Производството на портокали в Бразилия рязко ще се увеличи
  Публикувана от gogi99 на 21 февруари 2011 г.
  Тази новина е прочетена 196 пъти, рейтинг: 1.00

    В сезон 2010/11 производството на портокали в Бразилия ще се увеличи с 12%, ако времето през декември не се влоши рязко. Според предварителните прогнози на експерти от FAS USDA, общата реколта от портокали в страната ще достигне 420 милиона кашона, по-точни прогнози ще бъдат публикувани през първото тримесечие на следващата година.

Интересен е фактът, че производствената площ с портокалови градини в Бразилия не се е променила, остава 800 хиляди хектара. Анализатори твърдят, че за постигането на този успех на бразилските фермери е помогнало хубавото време през октомври и ноември благодарение, на което от едно портокалово дърво реколтата е 1,94 кашона, средно с 11% над равнището от миналата година.

Експертите отбелязват, че производствените разходи за портокаловите градини през текущата година са се увеличили с 18%, достигайки 8,03 долара за кашон.

Също така се наблюдава увеличаване на консумацията на пресни портокали в Бразилия, през тази година потреблението е 121 милиона кашона, което е с 2 милиона повече отколкото през предходния сезон.

Обемът на износа на портокали, според предварителните прогнози, вероятно няма да се промени, той ще остане 1 милион кашона. Основните пазари за бразилски портокали са Холандия, Великобритания, Португалия и Ирландия.

Очаква се и растеж на производството в сегмента на портокалов концентрат. Анализаторите предполагат, че този сезон бразилските производители на портокалов концентрат ще произведат около 1,3 милиона тона, което е 188 хиляди тона повече от предходния сезон.

Обема на потребление на портокалов концентрат в страната продължава да бъде нисък, на ниво около 35 хиляди тона, което е подобно на обема на потребление в миналия сезон.

В същото време износът на портокалов концентрат ще нарасне с 58 хиляди тона - до 1,233 хиляди тона. Основните направления на износа на концентрат през този сезон ще бъдат Белгия, Япония, Китай, САЩ, Холандия.

      Добави във Facebook

Снимка 1

Дайте Вашата оценка за тази новинаКоментари
  Все още няма направени коментари!
Всички полета са задължителни!        Подател:*
 Код за оторизация:
*
anti robot anti robot anti robot anti robot anti robotПотърси и резервирай online хотел в Бразилия      Потърси и резервирай online самолетен полет до Бразилия      Екскурзии и почивки в Бразилия, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp