sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (1 теми)
 
Click for Ла Пас, Боливия Forecast
 
sp
Новина от Боливия

Флаг Боливия    Боливия

  Забраниха използването на животни в цирковете в Боливия
  Публикувана от nansi_g на 27 януари 2011 г.
  Тази новина е прочетена 236 пъти, рейтинг: 1.00

    След двугодишна парламентарна борба Националният конгрес на Боливия прие закон, забраняващ дресурата на диви и домашни животни. Предстои той да бъде подписан от президента на страната Ево Моралес.

В Англия, скандинавските страни и някои щати в САЩ такава забрана действа само за дивите животни. Боливия е първата страна в Латинска Америка, която приема такъв закон, включващ забраната на дресировка даже на гълъби, коне и кучета.

Законът беше предложен от управляващата партия „Движение към социализъм” по инициатива на Ксимена Флорес. В качеството си на Вицепрезидент на латиноамериканския парламент, депутатката вече е осъществила контакт със свои колеги от Перу и Колумбия, за да може и в тези страни да бъде одобрена подобна норма.

„Забранява се използване на диви и/или домашни животни в цирковите представления на цялата територия на страната, тъй като подобна практика представлява акт на жестокост по отношение на животните” – се казва в закона. На нарушителите ще бъде налагана глоба, а животните ще бъдат конфискувани. В Боливия около 500 животни се намират в международните и националните циркове.

Пътуващият цирк не може да удовлетвори нуждите на животните. Постоянните пътувания в различни градове налага клетките за транспортиране да не заемат много място, да се сглобяват и разглобяват бързо. Така животните прекарват по-голямата си част в много тесни фургони, вместо да тичат свободно, да се катерят, копаят, къпят или плуват. Слоновете в продължение на часове стоят завързани с вериги. Жирафите, лъвовете и маймуните водят жалко същесвуване в малки фургони с клетки или тесни коридори. В резултат на това всички животни получават силни поведенчески отклонения – стереотипно поведения, агресия и апатия. Няма да описваме жестоките методи на дресировка, причиняващи им остра физическа болка и унижение.

В края на дългото си страдание, животните, които вече са твърде стари за манежа, рядко могат да се надяват на спокоен край или нов живот. Почти няма цирк, който да може да си позволи това. И така, те или се приспиват, или се продават и поемат в неизвестна посока. Но дори и тези, които остават в цирка, не ги очаква по-добър живот. Те продължават живота си в клетките или тесните си ограждения и по време на представленията са представяни като атракция.

За повече информация: http://www.az-jenata.bg/

      Добави във Facebook

Снимка 1

Дайте Вашата оценка за тази новинаКоментари
  Все още няма направени коментари!
Всички полета са задължителни!        Подател:*
 Код за оторизация:
*
anti robot anti robot anti robot anti robot anti robotПотърси и резервирай online хотел в Боливия      Потърси и резервирай online самолетен полет до Боливия      Екскурзии и почивки в Боливия, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp