sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (0 теми)
 
Click for Дака, Бангладеш Forecast
 
sp
Новина от Бангладеш

Флаг Бангладеш    Бангладеш

  Бангладеш обяви "червена тревога" заради разпространението на антракс
  Публикувана от tot11t0 на 03 октомври 2010 г.
  Тази новина е прочетена 201 пъти, рейтинг: 3.50

    Бангладеш обяви днес "червена тревога" заради рязкото увеличение на случаите на антракс, съобщи Ройтерс. През последните две седмици в страната са регистрирани над 300 случая, а в северната част на страната са били ликвидирани 150 глави добитък, посочва агенцията, като се позова на министъра на животновъдството и рибното стопанство Абдул Латиф Бисвас.

Появата на болестта бе регистрирана за пръв път на 19 август в район, разположен на 150 километра от столицата Дака. Болните били заразени, след като яли месо от животни, болни от антракс. На ветеринарните служби, хуманните лекари и здравни работници е наредено да започнат инспекции в цялата страна, за да бъдат открити и ликвидирани животните, болни от антракс.

Заразените с антракс страдат от треска, остри болки и подуване на тъканите. Болестта може да бъде смъртоносна, ако не се лекува незабавно, пише БТА.

Антраксът обикновено заразява добитък, който поглъща или вдишва бактериите на антракса по време на паша. Болестта може да се прехвърли на хора, които са били в контакт с болни животни или са яли месо от болно животно, посочва АП.

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=583012

      Добави във Facebook

Снимка 1

Дайте Вашата оценка за тази новинаКоментари
  Все още няма направени коментари!
Всички полета са задължителни!        Подател:*
 Код за оторизация:
*
anti robot anti robot anti robot anti robot anti robotПотърси и резервирай online хотел в Бангладеш      Потърси и резервирай online самолетен полет до Бангладеш      Екскурзии и почивки в Бангладеш, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp