sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (0 теми)
 
Click for Amundsen-Scott, Антарктида Forecast
 
sp
Новина от Антарктида

Флаг Антарктида    Антарктида

  Под ледовете на Антарктида откриха медузи и скариди
  Публикувана от yonyo на 06 септември 2010 г.
  Тази новина е прочетена 202 пъти, рейтинг: 3.50

    Учени за пръв път откриха подобно на скарида същество и медуза под ледената шапка в Антарктида, съобщи Асошиейтед прес.

На дълбочина 183 метра под ледовете, където не достига слънчева светлина, учените смятаха, че е възможно да съществуват единствено микроби. Затова екип от НАСА, снабден с видео камера, бил изненадан, когато открил под ледовете странно същество, подобно на скарида.

Учените попаднали и на пипало, което според тях вероятно е от медуза.

"Работехме по презумпцията, че там няма нищо", заяви гласиологът от НАСА Робърт Биндшадлър, който ще представи резултатите от изследването на предстояща конференция на Американския геофизически съюз.

"Не вярвахме на очите си, когато открихме напомнящо скарида същество, дълго 7,6 сантиметра. Всъщност става въпрос за представител на вида Lyssianasid amphipod, който е далечен роднина на скаридата", допълни той.

Заснетият видео материал ще накара експертите да преосмислят онова, което знаят за живота в екстремни условия, което се случва на други неблагоприятни за живот места на планетата и на заледената юпитерова луна Европа, щом като подобни на скариди същества живеят в пълен мрак на дълбочина 183 метра под ледовете в Антарктида.

Това е като капка вода от плувен басейн, в който се е очаквало да няма нищо живо, а сте попаднали не на едно, а на две същества, поясни Стейси Ким от екипа.

http://science.actualno.com/news_289608.html

      Добави във Facebook

Снимка 1

Дайте Вашата оценка за тази новинаКоментари
  Все още няма направени коментари!
Всички полета са задължителни!        Подател:*
 Код за оторизация:
*
anti robot anti robot anti robot anti robot anti robotПотърси и резервирай online хотел в Антарктида      Потърси и резервирай online самолетен полет до Антарктида      Екскурзии и почивки в Антарктида, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp