sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (0 теми)
 
 
sp
Любопитен факт за Зимбабве

Флаг Зимбабве    Зимбабве

  В ЗИМБАБВЕ ЛЮБОВНИТЕ МАГИИ СА ПО-СИЛНИ ОТ ВИАГРА
  Публикуван от nansi_g на 07 март 2011 г.
  Този запис е прочетен 594 пъти, рейтинг: 1.00

    Във века на високите технологии, когато човешкият разум направи възможно това, което до неотдавна изглеждаше фантастично, и всички като че ли би трябвало да следват прогреса, в света, обратното, настъпва едва ли не масово завръщане към окултизма. Магьосници, вълшебници и ясновидци в различни страни получават нови права и свобода да оказват услуги на населението, а хората охотно се обръщат към тях с надежда да решат своите проблеми.

Не прави изключение и Черният континент, който винаги е бил обвит в тайни, свързани с вълшебствата на местните шамани, вледеняващите кръвта ритуали и вярата на африканските племена в свръхестествените сили. Разбира се, днес Африка вече не е такава, каквато е била преди векове. Но е останало и много, за дълго скрито от очите на любопитните и отричащи магията европейци.

Едва ли има друга страна на Африканския континент, в която магиите и вярата в духовете да играят толкова голяма роля не само в бита на местните хора, но дори и в икономиката и политиката, както това става в Зимбабве. В тази удивителна страна изготвянето на вълшебни еликсири от местните магьосници е толкова разпространено, че е в състояние да доведе собствениците на аптеки, предлагащи съвременни фармацевтични препарати от цял свят, до пълно отчаяние. Селските райони на тази южноафриканска страна от векове се намират под „медицинската“ власт на истински кланове от потомствени знахари, които съчетават в своето лечение отлично познаване на местните лековити растения и безспорно умение да внушават вяра в своите пациенти.

Според данни на Националната асоциация на народните лечители в Зимбабве 80% от гражданите предпочитат народната медицина пред официалната. Те по-често се обръщат за помощ не към лекарите, а към така наречените „муройи“ – знахари и магьосници.

Изключително популярни сред зимбабвийските младежи са рецептите за любовна магия. Класическо средство, помагащо да се възроди угасналият пламък на страстната любов, е мазилото „исибетело“, приличащо на обикновен вазелин. С него трябва да се намажат устните и ръцете, а след това да се прегърне любимият човек и страстно да се целуне. Местните девойки са убедени, че тайнственият огън на страстта от техните устни и ръце ще се прехвърли на обекта на тяхната любов и той вече няма да може да устои на желанията

им. Всеки може да си купи „исибетело“ срещу 10 долара от сергиите на пазара на магьосниците в предградията на Хараре.

На този удивителен пазар се предлага и оранжево мазило, изготвено, както се твърди, от крокодилска мас. Това е по-сериозно средство. С него се маже челото всеки ден и скоро в дома на девойката ще се появи красив мъж, с когото животът ще бъде щастлив и богат.

Популярен любовен талисман не само в Зимбабве, но и в цяла Африка, е леопардовата орхидея. Но не прекрасното цвете съдържа в себе си магически сили, а неговият невзрачен корен.

Според магьосниците използването на силата, която се крие в орхидеята, е съвсем просто. Достатъчно е в полунощ да се сдъвче коренът, а след това да се изплюе и да се произнесе името на човека, чиято любов искате да получите. В ефективността на това вълшебно средство може да се убеди всеки, ако, разбира се, успее да се сдобие с екзотичното цвете, при това от дърво, достигнало солидна възраст – минимум 50 години. Това лесно за употреба средство за любовна магия е станало толкова популярно в Зимбабве и съседната ЮАР, че леопардовата орхидея е попаднала в списъка на изчезващите растения.

Дълго време преди появата на виаграта африканските магьосници са лекували сексуални разстройства с помощта на „бангалала“ – лекарство, изготвено главно от корени на африканската саласия. Не случайно днес „бангалалата“ се нарича „африканска виагра“. Нейните корени се варят и се използва отварата в качеството на лечебно средство или пък корените се купуват стрити на прах, след което се разтварят в чаша вода или мляко. „Бангалала“ практически няма странични ефекти. При предозиране човек е заплашен само от стомашно разстройство.

Разказват, че в миналото свойствата на „бангалала“ били държани от знахарите в строга тайна. С него лекували застаряващите вождове на местните племена, за да могат да обслужват многобройните си хареми. Та нали при много народи по света силата на вожда се асоциирала с неговата сексуална мощ.

Наистина безценна в любовните магии на зимбабвийските знахари е и африканската кигелия, която расте по цялата територия на тропическа Африка. С помощта на приготвени по особен начин плодове на кигелията младите хора могат да изглеждат по-еротично, а девойките увеличават и укрепват бюста си.

Когато човек попадне във величествените джунгли на тропическа Африка, сред цялото многообразие на растителността, поразяваща и най-смелото въображение, той започва ясно да усеща, че цялото това великолепие е живо и разумно. Неусетно погледът се спира на едно чудесно природно украшение, обрамчващо клоните на дърветата. Спускащите се от горе до долу ярки гирлянди на необикновените цъфтящи лиани придават на джунглата съвсем вълшебен вид. Това екзотично украшение на влажната гора се нарича строфантус.

Без да представлява истинска лиана, строфантусът се обвива по дърветата, без да се преплита или да се закрепва с мустачки, както това е характерно за обикновените лиани, а използва своите филизи почти като ръце, които обгръщат дебелите дървесни клони.

По краищата на блестящите вечнозелени дебели кожести листа са разположени гроздове от много декоративни цветове, напомнящи до известна степен на цветовете на адениума и плумериите. И това не е удивително, та нали те са роднини, въпреки че най-близките роднини на строфантуса са аламандата и олеандърът.

В тропиците строфантуса често се засажда в качеството на декоративно растение. Семената му се намират в дълги тънки гладки шушулки. Знахарите в племената, живеещи в тропическа Африка, са намерили широко приложение на това растение. Стритите листа влизат в състава на средство, лекуващо треска, своеобразна кашица, изготвена от листата на строфантуса, се прилага в качеството на маз, която помага за зарастване на кожните рани, особено ефективно е това средство при кожни поражения, предизвикани от различни тропически паразити; отвара от листата лекува гонорея. Но, разбира се, най-разпространеното приложение на строфантуса сред местните племена е използването на екстракт от семената – химическото вещество уабаин – като основна съставка за отрова, с която се намазват ловните стрели. Именно това привлякло навремето внимаието на западните изследователи на Африка.

През 1861 г. известният учен и пътешественик Дейвид Ливингстън обърнал внимание на едно растение, със сок от чиито семена африканците намазвали накрайниците на своите стрели. Това растение се оказало един вид строфантус, Strophantus kombe. Щателното изучаване показало, че това отровно вещество представлява алкалоид, съдържащ сърдечни гликозиди – активни кардиостимулатори, които по-късно намерили широко медицинско приложение не само при лечението на сърдечни заболявания, но се използвали и при лечението на други органи и тъкани в човешкия организъм.

Впоследствие, когато африканците научили, че англичаните са започнали да използват тяхната знаменита отрова за медицински цели, те заявили, че винаги са знаели, че англичаните са луди, но никога не са предполагали, че са чак толкова луди.

Съвременните учени наричат препаратите строфантин „мляко за стареещото сърце“. Тези препарати са бързодействащи, което е много важно при сърдечни пристъпи, освен това са с по-щадящо въздействие на периферните кръвоносни съдове.

Днес строфантуси за фармакологични цели се отглеждат в специални оранжерии. Семената се събират, когато шушулките станат съвсем зрели. За производство се използват както семена в шушулки, така и в очистен вид. Превозват се много прецизно в затворени контейнери, в които от време на време се добавят няколко капки хлороформ за предотвратяване на повреждането на семената от насекоми.

      Добави във Facebook

Дайте Вашата оценка за този записКоментари
  Все още няма направени коментари!
Всички полета са задължителни!        Подател:*
 Код за оторизация:
*
anti robot anti robot anti robot anti robot anti robotПотърси и резервирай online хотел в Зимбабве      Потърси и резервирай online самолетен полет до Зимбабве      Екскурзии и почивки в Зимбабве, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp