sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (0 теми)
 
 
sp
Любопитен факт за Зимбабве

Флаг Зимбабве    Зимбабве

  Най-нещастните хора на планетата живеят в Украйна и Зимбабве
  Публикуван от nansi_g на 07 март 2011 г.
  Този запис е прочетен 287 пъти, рейтинг: 1.00

    Най-щастливи са хората в Малта, а най-нещастни – в Зимбабве и Украйна, заключава ежегодното изследване на настроението на хората на проф. Рут Веенховен от Университета “Еразъм Ротердамски” в Ротердам, цитирано от The Sunday Times. Специалистът по социология прави изводите си на основата на “индекса на удовлетворение от собствения живот”, в чието изготвяне са участвали 100 000 души от 90 държави по света. Рейтингът е съставен чрез запитването на хора от различни социални прослойки за начина, по който възприемат обкръжаващата ги среда и собственото им положение в нея. Запитаните трябвало да оценят по 10-балната скала, колко щастливи се чувстват.

74% от хората, живеещи в отличника Малта, се оценили като напълно щастливи. Следват ги 73% от населението в Дания, Швейцария и Колумбия. Десетката на най-щастливите хора на планетата се допълва от Исландия, Ирландия, Холандия, Канада, Финландия и Гана.

Един от най-важните изводи на проф. Веенховен е, че в съвременния свят парите невинаги означават щастие :) Много по-важно за щастието на хората е стабилността на семейните им връзки. Така например, “богаташите” от САЩ заемат едва 16-то място в “списъка на щастието”, отстъпвайки на държави като Гватемала и Уругвай. Най-успешните европейски държави, Великобритания и Германия, се намират съответно на 21-во и 22-ро място. Най-нещастни са народите в Армения, Молдова, Украйна, Зимбабве и Танзания, където не повече от 20% от хората се чувстват щастливи.

      Добави във Facebook

Снимка 1

Дайте Вашата оценка за този записКоментари
ив. кирилов
Нерегистриран
2013-02-09 13:18:37
  Ако нема нещастни нема да има щастливи.
 
Всички полета са задължителни!        Подател:*
 Код за оторизация:
*
anti robot anti robot anti robot anti robot anti robotПотърси и резервирай online хотел в Зимбабве      Потърси и резервирай online самолетен полет до Зимбабве      Екскурзии и почивки в Зимбабве, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp