sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (0 теми)
 
Click for Вашингтон, District of Columbia Forecast
 
sp
Любопитен факт за САЩ

Флаг САЩ    САЩ

  Абсурдите в Америка
  Публикуван от yonyo на 18 ноември 2010 г.
  Този запис е прочетен 543 пъти, рейтинг: 3.50

    Двадесет и първи век може и да е век на бъдещето, но в САЩ, в много отношения, той със сигурност е и век на абсурдите. Закони, даващи право на мъжете да бият жените си или задължаващи шофьорите да стрелят във въздуха 30 метра преди да пресекат кръстовище и до днес съществуват в някои щати. Под грижата на закона попадат дори животни, които никога не са обитавали Америка - жирафи и слонове.

Причината за архаизмите е, че закони, приети в Съединените щати преди 100-200 години, все още не са отменени. Когато преди 100-200 години тези закони са били приети, те са били прогресивни и полезни за гражданите, смятат историци. По-късно американците забравили да ги отменят.

* Местен съд задължил жителите на Денвър, Колорадо, да осигуряват габаритни светлини за котките си, които се разхождат нощем.
* В Оклахома на кучетата е забранено да се събират на групи повече от три, ако нямат нарочно разрешение на властите.

Архаични ограничения засягат и шофьорите.

* В Пенсилвания, при среща с каручка, те са задължени да покрият колата. Ако конят е уплашен, те трябва и да я скрият. Законът бил приет, когато по улиците конете са били повече от автомобилите. Но и до сега не е отменен.
* Отново в Пенсилвания шофьорите, които карат нощем по селски път, са длъжни на всяка миля да спират и да изстрелват сигнални ракети. Те могат да продължат едва след 10 минути, когато са се уверили, че на пътя няма други коли или животни.
* В Южна Каролина и сега всеки, който е собственик на "неодушевено транспортно средство", трябва да спре 30 метра преди кръстовище и да стреля във въздуха.

Най-абсурдните закони в САЩ се отнасят до забраните.

* Например в Алабама, Аризона и Джорджия, строго е забранено във вана да се държат
магарета, а в Арканзас - крокодили.
* Аризонските закони забраняват притежаването на повече от два имитатора на фалоси. Ако полиция намери в дома на нарушителя повече такива играчки, той може да бъде обвинен в управление на сексмагазин, което е забранено.
* Законите в Кънектикът забраняват на мъже да целуват жените си в неделя, както и да изхвърлят използвани ножчета за бръснене.
* В Джорджия е забранено жирафи да се връзват на улични фенери.
* В рамките на борбата с хомосексуализма навремето заповядали със закон на мъжете в Джорджия да не се доближават до гърба на друг мъж.
* Във Флорида могат да получат затвор жени, които заспиват, когато сушат косата си във фризьорски салон.
* Много сурови са законите в Мичиган. Там е забранено хранене при къпане в океана.
* Във Върмонт и Западна Вирджиния е забранено свиркането под вода.
* Небраска и Оклахома са много далеч от океана. Това обаче не е попречило на законодатели да забранят лова на китове в тези щати.
* Подобен абсурд има и в Мълайн, Илинойс. Там на гражданите е забранено да се пързалят на кънки по градското езеро в периода от 1 юни до 31 август.
* В щата Луизиана е забранено да се хапят хора. В случая използването на изкуствена челюст се смята за по-сериозно престъпление.
* Според законите на Охайо жена може да попадне в затвора, защото е кърмила на улицата или защото живее в къща с повече от четири жени. Забраната била приета в рамките на борба с проституцията.
* Подобен закон съществува и в Тенеси, където за бордей се смята дом, където живеят повече от 8 жени. За мъжете също била постановена граница за съжителство в къща - 120.

Общоизвестно е, че американците се радват на най-много свободи. Една от тях, например, е правото да бият жените си.

* В окръг Джаспър, Алабама, мъжът има пълно право да налага половинката си с пръчка, но само при условие, че диаметърът на тоягата на превишава диаметъра на показалеца на съпруга.
* В Лос Анджелис, Калифорния, мъжете имат право да бият жените си с ремък. Ширината му не
трябва да е по-голяма от 12 см. В противен случай е нужно съгласието на жената.
* В Арканзас не е важно с какво мъжът бие жена си, стига това да не се случва повече от веднъж в месеца.

Някои закони дават и огромна лична свобода.

* В Индиана родителите могат да не плащат за лечение на детето си, ако докажат пред съда, че същевременно са се молили за неговото оздравяване.
* Според законите Тенеси е рай за чревоугодниците. Там е позволено да се яде всичко, което човек удари със собствения си автомобил на пътя.
* В Тексас процедурата за сключване на брак е прекалено облекчена - достатъчно е желаната жена да бъде представена три пъти пред приятели на мъжа като съпруга, за да се превърне тя в такава.
* В Мичиган са най-либералните закони за притежаване на оръжие. Такова може да има всеки жител на щата, навършил 12 години.
* В Юта не е забранено да се притежава ядрено взривно устройство, но пък изрично е
забранено то да се използва.
* В Орегон е позволено да се пуши марихуана, но само у дома.
* В Западна Вирджиния мъжете имат право да се съвокупляват с любимите си животни. Единственото условие е теглото на любимците обаче не трябва да превишава 18 кг.
* В град Клоусън, Мичиган местен закон позволява на хората да спят със свине, крави, коне, кози и кокошки. Това, обаче, могат да правят само стопаните на животните.
* Правата на фермерите също са добре защитени и в центъра на световното кино - Холивуд. Там е разрешено да прекараш по знаменития Холивудски булевард до 2 000 овце.
* За паркиране на слон във Флорида е забранено да се взема по-голяма такса от тази, която се взема за паркиране на автомобил.
* В Северна Дакота и Оклахома гражданите са задължени да си свалят обувките преди лягане. Тези правила били приети заради пияниците още преди 200 години. Ако полицията завари спящ на улицата с обувки, той може да бъде арестуван за пиянство.

http://www.journey.bg/guide/guide.php?guide=4980&&country=184>ype=5&page=

      Добави във Facebook

Дайте Вашата оценка за този записКоментари
  Все още няма направени коментари!
Всички полета са задължителни!        Подател:*
 Код за оторизация:
*
anti robot anti robot anti robot anti robot anti robotПотърси и резервирай online хотел в САЩ      Потърси и резервирай online самолетен полет до САЩ      Екскурзии и почивки в САЩ, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp