sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (0 теми)
 
 
Видео
Видео от
 
sp
Любопитен факт за Танзания

Флаг Танзания    Танзания

  Историческа крачка за Танзания - първи депутат албинос
  Публикуван от nansi_g на 22 март 2011 г.
  Този запис е прочетен 184 пъти, рейтинг: 1.00

    Албинос беше избран за депутат за първи път в историята на Танзания, обявиха от опозиционна партия, предаде АФП. Страната е известна с ритуалните убийства на албиноси.

Първият албинос депутат е 51-годишният Салув Халфани Барвани, избран от листата на от една от двете най-големи партии в страната - Граждански обединен фронт. Като депутат той ще представлява окръг Линди, намиращ се в югоизточната част на Танзания. Барвани победи съперника си с 15-годишен депутатски стаж, който по време на предизборната кампания убеждаваше гласоподавателите, очевидно безуспешно, че албиносите нямат умствените способности на "нормалните" хора.

Депутатът-албинос е избран от община в югоизточната част на Танзания. Избирането му е прецедент в Танзания.

"Изключително съм щастлив, че за пръв път албинос беше избран за депутат от самите хора", заяви самият Барвани.

Албиносите страдат от генетична промяна, свързана с липса на пигментация на кожата, косата и очите.

В много африкански страни албиносите са дискриминирани и преследвани. От 2007 г. насам в Танзания са убити и разчленени десетки албиноси, тъй като има широкоразпространени народни вярвания, че талисмани, направени от частите на тялото на албинос, носят късмет и успех.

Изтръгна органи и разчленени крайници се продават на търговци, които от своя страна ги продават на така наречените лечители.

Албиносите в Танзания често стават жертва на местни знахари. По официални статистики, през последната година в Източна Африка са убити най-малко 26 албиноси.

Както е известно, албиноси или хора, в чиято кръв не достига особения пигмент меланин, се срещат и сред чернокожите. Те имат неестествено бяла кожа и светла рижава коса. Според традиционните африкански вярвания такива хора са смятани за „носители на зли сили” и те винаги са били преследвани и избивани.

      Добави във Facebook

Снимка 1

Дайте Вашата оценка за този записКоментари
  Все още няма направени коментари!
Всички полета са задължителни!        Подател:*
 Код за оторизация:
*
anti robot anti robot anti robot anti robot anti robotПотърси и резервирай online хотел в Танзания      Потърси и резервирай online самолетен полет до Танзания      Екскурзии и почивки в Танзания, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp