sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (2 теми)
 
Click for Анкара, Турция Forecast
 
sp
Любопитен факт за Турция

Флаг Турция    Турция

  Турция забранява неприличните думи в интернет
  Публикуван от yonyo на 01 май 2011 г.
  Този запис е прочетен 544 пъти, рейтинг: 3.50

    120 000 интернет страници в Турция ще бъдат закрити, според проучване на в. ”Миллиет”

Хиляди турски интернет сайтове най-вероятно ще бъдат закрити, след като турската Дирекция по телекомуникациите постанови да не се използват в наименованията на интернет страниците 138 думи, които са определени като "неприлични" или "провокативни", предаде агенция ДПА, цитирана от bTV, позовавайки се на местните медии.
"Проучването ни сочи, че 120 000 интернет страници в Турция ще бъдат закрити", заяви за вестник "Миллиет" депутат от опозиционната Народнорепубликанска партия. Дирекцията по телекомуникациите информира снощи хостинг компаниите, че интернет страниците с наименования, които съдържат забранените думи, не трябва да бъдат регистрирани и че съществуващите сайтове, които в наименованието си съдържат някоя от забранените думи, трябва да бъдат закрити.
Списъкът със забранените думи съдържа думи като "ескорт", "гол" и "женене", както и думи като "домашен", "удар" и "огън". Думите "гей" и "забранен" също фигурират във въпросния списък, както и числото "31", което на разговорен турски език означава "мастурбиране".
Активисти, борещи се за свободата на интернет пространството, нарекоха забраната абсурдна и заявиха, че тя ще доведе до закриването на сайтове, в които няма нищо неприлично и провокативно.
Турция бе критикувана през последните години, че блокира използването на сайтове за видеообмен и на много други интернет страници заради публикации на политически чувствителни послания или заради съдържание, което застрашава морала на обществото.

http://it.dir.bg/2011/04/29/news8521438.html

      Добави във Facebook

Снимка 1

Дайте Вашата оценка за този записКоментари
  Все още няма направени коментари!
Всички полета са задължителни!        Подател:*
 Код за оторизация:
*
anti robot anti robot anti robot anti robot anti robotПотърси и резервирай online хотел в Турция      Потърси и резервирай online самолетен полет до Турция      Екскурзии и почивки в Турция, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp