sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (2 теми)
 
Click for Анкара, Турция Forecast
 
sp
Любопитен факт за Турция

Флаг Турция    Турция

  Сериали диктуват модата в Турция
  Публикуван от yonyo на 29 април 2011 г.
  Този запис е прочетен 402 пъти, рейтинг: 3.50

    Според турска телевизия днес сериалите диктуват модните тенденции в страната, защото зрителите са готови на всичко, за да приличат на своите любими герои

Турските сериали диктуват модата в Турция, а предприемчиви търговци използват имената на героите в тях, за да привличат клиенти, съобщава турската частна телевизия
СиЕнЕн-Тюрк.

Според медията Берен Саат, която изпълнява ролята на Бихтер в сериала "Забраненият плод", предизвикала фурор с ботушите, които носи във филма.

На пазара тези ботуши вече са известни под името "Ботушите на Бихтер" и се радват на голям интерес, въпреки че сериалът вече не се излъчва в Турция.

Не по-малко популярни са колиетата на Бихтер, които бижутерийните фирми се втурнаха да изработват и предлагат на пазара. Друга героиня от сериала - Фирдевс, майката на Бихтер, стана известна с атрактивните си пуловери, комбинация от плетиво и фин плат.


Сериалът "Мечтатели", който също се излъчва в България, пък повиши търсенето на шапки в зимните месеци, като тези които носи актрисата Пелин Карахан (в ролята на Аслъ).

Освен това стаята, в която живее Аслъ в Измир, привлича широк интерес, което личи по окачена на сградата табела с надпис: "Посещение и снимка в стаята на Аслъ - 5 лири".

Запазена марка на сериала "Хиляда и една нощи" са перлените обеци на Шехерезада, които вдъхновиха бижутерийните фирми за повече подобни модели.

Феновете на Полат Алемдар от поредицата "Долината на вълците", станал известен като "турския Джеймс Бонд", масово купуват часовници като този, който супергероят носи, докато изпълнява специалните си мисии.

http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3617111

      Добави във Facebook

Снимка 1

Дайте Вашата оценка за този записКоментари
  Все още няма направени коментари!
Всички полета са задължителни!        Подател:*
 Код за оторизация:
*
anti robot anti robot anti robot anti robot anti robotПотърси и резервирай online хотел в Турция      Потърси и резервирай online самолетен полет до Турция      Екскурзии и почивки в Турция, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp