sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (0 теми)
 
 
sp
Любопитен факт за Тунис

Флаг Тунис    Тунис

  Искрата „Тунис“
  Публикуван от tot11t0 на 25 април 2011 г.
  Този запис е прочетен 226 пъти, рейтинг: 1.00

    На пръв поглед Тунис е доста благополучна страна. Смята се, че 60% от 9-милионното му население спадат към „средната класа“; никъде другаде, освен в Турция, жените не са толкова еманципирани; образованието, за което се харчат до 30% от данъчните приходи, е безплатно и общодостъпно. За сравнение 68% от 80-те милиона египтяни живеят под или на чертата на бедността.
96% от територията на Египет е пустиня, а Кайро е градът с най-висока плътност на населението в света.
Двете страни разчитат основно на туризма, на гурбетчийството, на селскостопанския износ, а производството на петрол е незначително спрямо Алжир, Либия, Кувейт и Саудитска Арабия. Световната криза предизвика свиване в тези области. Започнаха да растат цените на хранителни продукти, нарасна безработицата.
Всички арабски страни се характеризират с икономики, базирани върху ограничен брой отрасли, предимно добив на суровини. Всички те се управляват от авторитарни режими, семействата на президенти и шейхове владеят огромни богатства, упражняваната от тях власт дава привилегии на бюрократи, верни на режима военни и бизнесмени, ограничава свободата на словото и други граждански права.
Шаркан


http://sm.a-bg.net/2011/02/09/iskrata-%E2%80%9Etunis%E2%80%9C.htm

      Добави във Facebook

Снимка 1

Дайте Вашата оценка за този записКоментари
  Все още няма направени коментари!
Всички полета са задължителни!        Подател:*
 Код за оторизация:
*
anti robot anti robot anti robot anti robot anti robotПотърси и резервирай online хотел в Тунис      Потърси и резервирай online самолетен полет до Тунис      Екскурзии и почивки в Тунис, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp