sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (0 теми)
 
Click for Банкок, Тайланд Forecast
 
sp
Любопитен факт за Тайланд

Флаг Тайланд    Тайланд

  Тайландец хванал най-тлъстият пангасиус
  Публикуван от nansi_g на 09 август 2010 г.
  Този запис е прочетен 498 пъти, рейтинг: 3.50

    Рекордният улов на пангасиус принадлежи на тайландски рибар. Гигантският представител от вида, популярен като риба котка, бр. - на англ. Catfish, е уловен още през 2005 г. и до момента няма друг късметлия по света, успял да сгащи риба от вида с по-големи размери.

Тлъстият пангасиус заковал кантара на мощните 293 кила. Само за сверка ще споменем, че въпросният рекорден екземпляр тежи колкото 5 средностатистически песа от породата санбернар. Или измерен в популярни човешки единици, рибният шампион смело може да опонира на кантара на 7,69 миньончета - клонинги на певицата Кайли Миноуг. Световноизвестният учен и изследовател Зеб Хоган, който работи по проект за изследване на дивата природа към "Нейшънъл Джиографик", като видял рибата, възкликнал: "Удивително е, че някъде по света гиганти като този порят водите на някои реки." Изследователят напразно призовал рибаря късметлия уловът му да бъде предоставен за проучвания, тъй като риба от вида с близки до размерите на шампиона не е регистрирана до момента никъде по света. Щастливият въдичар, макар че въпросният тайландец трудно може да се нарече такъв, понеже не е уловил рибата със спортсменски методи, разфасовал рибата и я раздал на близки и приятели, като не пропуснал да остави тлъст пай и за собственото си семейство.

Ето и още подробности за пангасиуса. Той е изваден от водите на река Меконг, Тайланд. Заслужено си е извоювал почетно място в Книгата за рекордите на Гинес като една от най-дългите сладководни риби. Преди да му видят сметката, рибарите измерили екземпляра и обявили завидната цифра от 270 см дължина. Екземплярът бил мъжки. Латинското му наименование е Pangasianodon gigas. Като килър на колосалния пангасиус е записан тайландецът Тирайът Пантайом. И за да оцените подобаващо неговия улов, за незапознатите с вида ще споменем, че повечето представители на риба котка са със скромните размери от половин метър до метър и половина на дължина. Макар и рядко, се срещат и екземпляри около 2 м. Тялото им е продълговато с една гръбна перка. Пастта на рибите изглежда страховита, тъй като имат изключително здрави зъби. Последните успешно конкурират ужасяващата захапка на страшилищата на моретата и океаните - акулите.

М О Н И Т О Р

      Добави във Facebook

Снимка 1

Дайте Вашата оценка за този записКоментари
  Все още няма направени коментари!
Всички полета са задължителни!        Подател:*
 Код за оторизация:
*
anti robot anti robot anti robot anti robot anti robotПотърси и резервирай online хотел в Тайланд      Потърси и резервирай online самолетен полет до Тайланд      Екскурзии и почивки в Тайланд, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp