sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (0 теми)
 
Click for Банкок, Тайланд Forecast
 
sp
Любопитен факт за Тайланд

Флаг Тайланд    Тайланд

  В Азия от месото на тигрите правят лекарства
  Публикуван от nansi_g на 09 август 2010 г.
  Този запис е прочетен 295 пъти, рейтинг: 1.00

    В началото на XX-ти век в Азия са разпространени осем видове тигри, наброяващи общо над сто хиляди екземпляра. Сега три вида (каспийският, балтийският и яванският) се смятат за изчезнали. Амурският, суматранският и китайският, както и югоизточният тигър, обитаващ Лаос, Кампучия, Виетнам, Тайланд, източната част на Бирма и Малайзия, се намират на границата на изчезването. Най-много живи екземпляри има от вида бенгалски тигър (“кралски бенгал”), който се среща в Индия, Бангладеш, Непал и Бутан.

Най-едрият вид - амурският вид, е дълъг 2, 5 метра и тежи до 290 кг. Сега в естествени условия са се запазили само около 350 такива тигри, повечето от които обитават Русия и строго охраняваните резервати в басейна на Амур. Останалите се намират в североизточната част на Китай. Голям брой от амурските тигри живеят в зоопарковете (около хиляда животни). В южната част на Китай, в долината на река Яндзъ, се среща неголемият, но силен китайски тигър. От този вид са останали по-малко от петдесет тигри.

Повечето от хищниците се изтребват поради факта, че месото им се използва като суровина за производство на лекарства - всеки орган на тигъра играе своя роля в китайската народна медицина.

Заради скъпата кожа продължава ловът и на най-малкия от тигрите - суматранския. От този вид са запазени само няколко десетки животни. Според учените дните им са преброени.      Добави във Facebook

Снимка 1

Дайте Вашата оценка за този записКоментари
  Все още няма направени коментари!
Всички полета са задължителни!        Подател:*
 Код за оторизация:
*
anti robot anti robot anti robot anti robot anti robotПотърси и резервирай online хотел в Тайланд      Потърси и резервирай online самолетен полет до Тайланд      Екскурзии и почивки в Тайланд, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp