sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (0 теми)
 
Click for Лима, Перу Forecast
 
sp
Любопитен факт за Перу

Флаг Перу    Перу

  Кучешки мумии в Перу
  Публикуван от gogi99 на 19 януари 2011 г.
  Този запис е прочетен 314 пъти, рейтинг: 1.00

    Археолози откриха мумифицирани останки на повече от 40 кучета в Перу. Те са погребани до собствениците си заедно с одеала и храна.

Откритието е направено през лятото на 2006 г. по време на разкопки в южната част на страната, където от 900 г. до 1350 г. е живял древният народ Чирибая. Според специалистите отношението към кучетата при смъртта означава, че хората са вярвали в задгробния им живот. Подобно отношение към домашните любимци досега е известно само в древен Египет.

Кучетата са вид овчарки. Те не са принасяни в жертва, като при други древни култури, а са погребвани в гробища за хора. След това са се мумифицирали естествено в пустинния пясък. Археолозите се опитват, с помощта на перуанския киноложки клуб, да установят дали те са от порода, която е уникална за Южна Америка. В страната сега има много породи, пренесени през последните няколко века.

Кучетата Чирибая са приличали на малки златисти ритривъри. Муцуната им е била средно голяма, а козината - дълга и бежова на цвят.

Единственото друго доказано перуанско местно куче е без козина. То е еволюирало преди повече от 2000 години от азиатска порода, пренесена през Беринговия проток. Признато е за отделна порода едва преди 20 години.

      Добави във Facebook

Снимка 1

Дайте Вашата оценка за този записКоментари
  Все още няма направени коментари!
Всички полета са задължителни!        Подател:*
 Код за оторизация:
*
anti robot anti robot anti robot anti robot anti robotПотърси и резервирай online хотел в Перу      Потърси и резервирай online самолетен полет до Перу      Екскурзии и почивки в Перу, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp