sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (0 теми)
 
Click for Лима, Перу Forecast
 
sp
Любопитен факт за Перу

Флаг Перу    Перу

  Наследството на маите
  Публикуван от tot11t0 на 17 януари 2011 г.
  Този запис е прочетен 189 пъти, рейтинг: 1.00

    Ключ към съдбата на човечеството

автор: Роналд Боневиц

Маите са завещали много на човечеството, но това, което най-много ни вълнува, е тяхното пророчество... Според него през 2012 г. светът ще бъде покосен от ужасен катаклизъм, а човешката цивилизация ще бъде на ръба на оцеляването...

Какво се крие зад тези страшни думи? Какво въздействие ще окажат те върху нашия живот? Какви ще бъдат последствията за нас, днешните жители на Земята?

Тази книга отговаря на тези и на много други въпроси, свързани с богатото наследство на маите. Д-р Роналд Боневиц умело ни запознава с тяхната цивилизация, култура, религия и научно познание, които потвърждават достоверността на пророчеството. На ясен и достъпен език са представени архитектурните планове на техните градове и храмови комплекси и прецизността на астрономията и бройната им система.

Авторът внимателно разграничава известните факти от многобройните спекулации и преувеличения, възникнали с наближаването на 2012 година. И ни убеждава, че всъщност пророчеството на маите не е нито съвсем на маите, нито пророчество в точния смисъл на думата...

На пръв поглед може да изглежда странно, че книга за пророчеството на маите съдържа подобно твърдение. Но всъщност мезоамериканската цивилизация е само наследник на знания и ние можем да бъдем признателни на маите, че старателно са ги съхранили. Затова авторът разсъждава относно евентуалния произход на пророчеството, показва как маите са стигнали до знанието, от което то е неотменна част, как са го донесли в родината си и са изградили културата си около него.

Според Боневиц значението на думата пророчество включва наличието на нравствен елемент. А липсата на такъв елемент в предсказанието на маите автоматично го изважда от категорията на пророчествата и го изпраща в областта на прогнозите - онова, което предстои, ще се случи независимо от човешката намеса. Това е важна разлика и отново подчертава истинността на предвещанието, защото то не зависи от потенциално съмнителен „пророк” като посредник.

Освен това „пророчеството” на маите се отличава от другите подобни пророчества по своята древност и по математическата си прецизност, наследена от по-древни цивилизации и допълнително усъвършенствана от маите.

Съчетавайки свидетелства от няколко различни култури, д-р Роналд Боневиц умело синтезира цялата налична информация в компактен по обем текст. Авторът отговаря възможно най-пълно на вълнуващите ни въпроси, привеждайки историческите, геологичните, астрономическите и археологическите данни, с които разполага науката.

Отделните глави в книгата последователно проследяват същността и произхода на пророчеството, свидетелствата от Стария и Новия свят за настъпили катаклизми, съвпадащи с края на всяко слънце, астрономията, числата и календарите на маите. Книгата включва медитации, визуализации и упражнения, целящи да свържат читателя с древното познание на маите.

„Наследството на маите” предлага и съвети как да се подготвим за предстоящото. Защото едно от най-важните неща във всеки разказ за катастрофа е предупреждението. При наличието на адекватно предупреждение повечето от въздействията й могат да бъдат смекчени.

Маите разбират една основополагаща истина за живота - той е изтъкан от двойственост. Пророчеството им също трябва да бъде възприемано по този начин. А значението му за съвременните хора е основната тема на книгата. Защото ключът за оцеляването и спасението ни е в самите нас и в желанието ни да чуем вика на вселената. И тогава онова, което ни изглежда като надвиснала катастрофа, може да се окаже от огромна полза за нашето бъдеще. Вероятно това е зовът на вселената, който ни призовава към вътрешно обновление. Предвид състоянието, до което е доведена голяма част от човечеството, това може да се окаже единственият начин посланието да бъде чуто.

http://www.google.bg/imgres?

      Добави във Facebook

Дайте Вашата оценка за този записКоментари
  Все още няма направени коментари!
Всички полета са задължителни!        Подател:*
 Код за оторизация:
*
anti robot anti robot anti robot anti robot anti robotПотърси и резервирай online хотел в Перу      Потърси и резервирай online самолетен полет до Перу      Екскурзии и почивки в Перу, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp