sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (0 теми)
 
Click for Уелингтън, Нова Зеландия Forecast
 
sp
Любопитен факт за Нова Зеландия

Флаг Нова Зеландия    Нова Зеландия

  Дънидин - Единбург на юга
  Публикуван от ir3ni7a на 24 септември 2010 г.
  Този запис е прочетен 223 пъти, рейтинг: 1.00

    Прозвището си "Единбург на юга" идва от галското наименование на шотландската столица DUN EIDEANN. Дънидин е основан през 1848 год. и е градът с най-много "най" в Нова Зеландия.
За първи път тук е издаден първият вестник, пусната е първата ВЕЦ. Тук е най-старата ботаническа градина. Това е първият газифициран град в държавата. Най-старият университет в Нова Зеландия от 1869 год се намира в Дънидин. През 1876год. отваря врати най-старата пивоварна, произвеждаща бирата SPEIGHT'S. От тук тръгва и първият кораб превозващ замразено месо за Европа. Градът е известен с шоколадите "CADBURY". Единственият замък в страната също е тук. Името му е "Ларнах" и е построен през 1871 год. от барон Уилям Ларнах за неговата съпруга Елиза. Но може би най-голямата слава на града носи улицата "Болдуин" - влязла в книгата за рекордите на Гинес като най-стръмната улица в света. Полуостров Отаго до Дънидин дава възможността да се видят големи колонии от кралски албатроси, жълтооки пингвини, тюлени и др. форми на дивия живот.

http://idi.bg/blogs/view/blog/890

      Добави във Facebook

Снимка 1

Дайте Вашата оценка за този записКоментари
  Все още няма направени коментари!
Всички полета са задължителни!        Подател:*
 Код за оторизация:
*
anti robot anti robot anti robot anti robot anti robotПотърси и резервирай online хотел в Нова Зеландия      Потърси и резервирай online самолетен полет до Нова Зеландия      Екскурзии и почивки в Нова Зеландия, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp