sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (0 теми)
 
Click for Куала Лумпур, Малайзия Forecast
 
sp
Любопитен факт за Малайзия

Флаг Малайзия    Малайзия

  В Малайзия отпечатаха най-голямата книга в света
  Публикуван от dori368 на 13 септември 2010 г.
  Този запис е прочетен 273 пъти, рейтинг: 3.50

    Илюстрираната история на Саравак е висока 3 м., широка 2,20 м. и тежи 154 кг.

Малайзийски издатели от източния щат Саравак, напечатаха най-голямата книга в света. Гигантското издание Илюстрирана история на Саравак е с внушителните размери 3 м. височина, 2,20 м. широчина (4,40 м. в отворено състояние) и тежи 154 кг. Работата над книгата е продължило 2 години, а отпечатването й е отнело 45 дни.

Заради големите й размери, се наложи 50-те страници на книгата да бъдат съединени и подвързани ръчно, което отне повече от месец, разказва редакторът и издател на уникалната книга Франческа Анг (Francesca Ang) пред The Star.

Книгата, чието издаване е струвало $ 27 000, представлява сборник с висококачествени фотографии на най-живописните забележителности в малайзийския щат, който се слави като място със запазени в естествения им вид древни тропически гори, множество редки видове от флората и фауната, и уникална екосистема. The Pictorial Book - Sarawak вече бе вписана в националната книга на рекордите на Малайзия, като е била подадена заявка за вписването й и в световната Книга на рекордите Гинес.

В продължение на месец, всички желаещи ще могат да разгледат сборника с фотографии на специална изложбена площадка в Туристическия комплекс на столицата на щата, Кучинг, след което изданието ще обиколи всички по-големи градове на Саравак. След мини-турнето си, книгата-великан ще бъде доставена в континенталната част на Малайзия, където ще бъде продадена на публичен търг, средствата от който ще отидат за благотворителни цели.

Досега за най-голяма книга се смяташе сборник с фотграфии, издаден в южноазиатското кралство Бутан. Илюстрованата одисея на последното Хималайско кралство (A Visual Odyssey Across The Last Himalayan Kingdom) е с дължина 2,10 м. и широчина 1,5 м.

Източник: bgfactor.org

      Добави във Facebook

Снимка 1

Дайте Вашата оценка за този записКоментари
  Все още няма направени коментари!
Всички полета са задължителни!        Подател:*
 Код за оторизация:
*
anti robot anti robot anti robot anti robot anti robotПотърси и резервирай online хотел в Малайзия      Потърси и резервирай online самолетен полет до Малайзия      Екскурзии и почивки в Малайзия, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp