sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (0 теми)
 
Click for Куала Лумпур, Малайзия Forecast
 
sp
Любопитен факт за Малайзия

Флаг Малайзия    Малайзия

  Откриха 14 нови вида земноводни на малайзийски остров
  Публикуван от yonyo на 19 август 2010 г.
  Този запис е прочетен 326 пъти, рейтинг: 3.00

    Малайзийски учени откриха в джунглите на остров Тиоман (Pulau Tioman) 14 вида, неизвестни на науката до момента, земноводни. Новите влечуги, обитаващи само този остров са 10 вида гущери три вида змии и един вид жаби, съобщи РИА Новости, позовавайки се на телевизия ТВ-1.

Остров Тиоман, постоянно привлича вниманието на зоолозите и изследователите на дивата природа, след откриването на него през 2000 г. на голям брой нови видове влечуги и земноводни.

Ръководителя на сегашната експедиция професор Ли Грисмер (Lee Grismer) от Националния университет на Малайзия коментира, че екосистемата на този остров е като Клондайк за учените. Изследването на фауната му показва, че тук са съхранени много представители от еволюционния процес на земноводните.

Според думите му най-голям интерес предизвиква откриването на нов вид жаби, живеещи в подземните пещери на острова. Те вече имат наименование Leptolalax Kajangensis.

Несъмнен интерес предизвиква и единствената, от известните до този момент в Югоизточна Азия, змии със син цвят – тиоманската синя пепелянка (Popeia Buniana), а също и хранещия се само със солена храна и морска вода гекон (Cyrtodactylus Seribuatensis).

Част от откритията, направени на острова, все още не са класифицирани. “Нашата колекция се попълни с още пет нови екземпляра, но за сега ние не можем да им дадем точна класификация и да ги отнесем към конкретен вид. Нужно е време за решаването на простата, на пръв поглед, задача – да се определи принадлежността на животните към известните на науката видове”, - коментира проф. Грисмер.

http://www.bgfactor.org/index_.php?cm=4&id=8112

      Добави във Facebook

Снимка 1

Дайте Вашата оценка за този записКоментари
  Все още няма направени коментари!
Всички полета са задължителни!        Подател:*
 Код за оторизация:
*
anti robot anti robot anti robot anti robot anti robotПотърси и резервирай online хотел в Малайзия      Потърси и резервирай online самолетен полет до Малайзия      Екскурзии и почивки в Малайзия, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp