sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (0 теми)
 
Click for Куала Лумпур, Малайзия Forecast
 
sp
Любопитен факт за Малайзия

Флаг Малайзия    Малайзия

  Костенурка се прибра в родна Малайзия след 32 години пътешествия
  Публикуван от yonyo на 19 август 2010 г.
  Този запис е прочетен 246 пъти, рейтинг: 1.00

    Гигантска морска костенурка, родена в Малайзия преди 32 години, се завърна за първи път на родния си плаж и бе идентифицирана от учени по маркировката, която й е била направена.
Костенурката, която сега тежи 500 кг и е дълга 1,5 м, е родена преди 32 години на плажа Рантау Абанг в Малайзия. Допреди време, преди да стане жертва на замърсяване и свръхриболов, този плаж е бил предпочитано място на костенурките за снасяне на яйцата им.

През 1978 г. учените са маркирали новороденото костенурче със специален знак върху корубата. Това позволи идентифицирането му вече като голяма костенурка, която веднага бе наречена Принцесата на Рантау Абанг.

Животното отново пое пътя си през океана, но посещението й даде надежда на малайзийските учени, че гигантските морски костенурки може да започнат да се завръщат по бреговете на Малайзия.

      Добави във Facebook

Снимка 1

Дайте Вашата оценка за този записКоментари
  Все още няма направени коментари!
Всички полета са задължителни!        Подател:*
 Код за оторизация:
*
anti robot anti robot anti robot anti robot anti robotПотърси и резервирай online хотел в Малайзия      Потърси и резервирай online самолетен полет до Малайзия      Екскурзии и почивки в Малайзия, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp