sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (0 теми)
 
Click for Мексико, Мексико Forecast
 
sp
Любопитен факт за Мексико

Флаг Мексико    Мексико

  Мексико - древната държава на ацтеките
  Публикуван от nansi_g на 27 ноември 2010 г.
  Този запис е прочетен 360 пъти, рейтинг: 2.50

    Тя наистина поразява всеки със своята неочаквана многоликост. Пустините на север се редуват с джунглите на юг, безкрайните океански плажове с величествени вулкани, пресечени от хиляди километри... магистрали.

А екзотичните растения и животни, които мoгат да се видят в Мексико, са просто рай за любителите на природата. Едноименната столица се смята за най-многочисления мегаполис на света – там живеят повече от 22 милиона души.

Мексико сити се издига на мястото на древната столица на ацтеките Теночтитлан. Градът е разположен на повече от 2240 м надморска височина в плодородна планинска долина, оградена от плътен пръстен гори. Сред тях се отделя покритият със сняг връх на вулкана Орисаба и стоящите редом до него вулкани Попокатепетъл и Истаксиуатъл.

Мексико сити е най-древната столица в Западното полукълбо. Основаният от ацтеките на важно място по търговския път древен град Теночтитлан бил разрушен до основи и на негово място бил построен административният център на Нова Испания – град Мексико, който впоследствие става столица.

В съвременния облик на града може да се види съчетание на трите епохи от живота му.
Историческият център е централният площад “Сокало” – площадът на конституцията. Тук могат да се видят и древни храмове от времето на ацтеките, и прекрасни паметници от колониалния период, а малко по-далеч – най-новите високи сгради на финансови центрове. Всяка година на 15 септември тук се провежда празникът за Деня на независимостта.

На площад “Гарибалди”пък можете да чуете и видите знаменитите улични музиканти ел мариачи. Една от главните улици на Мексико – “Пасео де ла Реформа”, е направена по образец на Елисейските полета в Париж и се отличава с изобилието от зеленина и паметници. Затова тази улица е известна и като “Улицата на суетата”.

      Добави във Facebook

Снимка 1

Дайте Вашата оценка за този записКоментари
  Все още няма направени коментари!
Всички полета са задължителни!        Подател:*
 Код за оторизация:
*
anti robot anti robot anti robot anti robot anti robotПотърси и резервирай online хотел в Мексико      Потърси и резервирай online самолетен полет до Мексико      Екскурзии и почивки в Мексико, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp