sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (0 теми)
 
Click for Мексико, Мексико Forecast
 
sp
Любопитен факт за Мексико

Флаг Мексико    Мексико

  В Мексико направиха най-голямата енчилада в света
  Публикуван от nansi_g на 27 ноември 2010 г.
  Този запис е прочетен 135 пъти, рейтинг: 1.00

    След като постави рекорд за най-много танцуващи и най-много целуващи се хора, Мексико сити отново влезе в Книгата за рекорди на Гинес. Този път причина за това стана направата на най-голяма енчилада в света. За създаването й са използвани тонове брашно, както и яйца, месо, сирене, морски дарове и зеленчуци.

Десетки мексикански готвачи обединиха усилията си в приготвянето на най-голямата енчилада в света. Тя е дълга 70 метра и тежи почти тон и половина. Енчиладата е традиционно мексиканско ястие, включващо тънка питка - тортиля, която се приготвя от царевично или пшеничено брашно. Тя се навива на руло с плънка по средата, а отгоре се полива със сос. Според организаторите на събитието най-трудната част била да се направи такава тортиля, която да не се начупи по време на приготвянето. За целта била създадена специална машина, с която да се направи огромната царевична питка.

Със създаването на гигантският типичен за Мексико деликатес бе сложено началото на осмия поред годишен панаир на енчиладата. За радост на всички рекордът бе вписан и в книгата на Гинес. "Това е първият рекорд за най-голяма енчилада. Въпреки че няколко пъти и Мексико, и САЩ се опитваха да направят подобен рекорд, това не се получи, тъй като те не успяха да покрият всички изисквания на Гинес" - заяви Ралф Хана, представител на "Гинес".

За направата на рекордно голямото лакомство са използвани стотици килограми брашно и яйца, както и месо, морски дарове, сирене, боб, подправки и специални сосове.

Севделина Ковачева

      Добави във Facebook

Снимка 1

Дайте Вашата оценка за този записКоментари
  Все още няма направени коментари!
Всички полета са задължителни!        Подател:*
 Код за оторизация:
*
anti robot anti robot anti robot anti robot anti robotПотърси и резервирай online хотел в Мексико      Потърси и резервирай online самолетен полет до Мексико      Екскурзии и почивки в Мексико, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp