sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (0 теми)
 
Click for Мексико, Мексико Forecast
 
sp
Любопитен факт за Мексико

Флаг Мексико    Мексико

  Десетки мексикански готвачи направиха най-голямото тако в света
  Публикуван от nansi_g на 27 ноември 2010 г.
  Този запис е прочетен 183 пъти, рейтинг: 1.00

    38 мексикански ресторанта обединиха усилия, за да приготвят най-голямото тако на света. Гигантският типичен за региона деликатес е дълъг почти 41 метра и тежи няколко тона. За направата му били нужни стотици пшенични тортили с плънка от месо,сирене, боб и подправки.

Създаването на гигантското тако стана пред очите на хиляди свидетели на Плаза Гарибалди в сърцето на Мексико Сити.
„По този начин се опитваме да запазим нашата култура и корени. Именно заради това е и този фестивал – да покажем, че в Мексико има неща, които не могат да бъдат направени никъде другаде.
Създаването на гигантското тако даде и началото на 10-дневен фестивал, чиято цел е да събере средства за почистването на Плаза Гарибалди. Властите в града вече обявиха намерението си да почистят известния площад и да възвърнат неговата величественост. Символ на мексиканската култура, Плаза Гарибалди ежегодно се посещава от милиони туристи от цял свят. Вечер пък на него могат да се видят десетки мариячи и продавачи на текила.
Площадът е известен със своите джебчии и боклук. Затова гражданите и властите на Мексико твърдо са решени да премахнат негативната част от образа на Гарибалди. За начало в близките месеци започва и изграждане на исторически музей на площада.

      Добави във Facebook

Снимка 1

Дайте Вашата оценка за този записКоментари
  Все още няма направени коментари!
Всички полета са задължителни!        Подател:*
 Код за оторизация:
*
anti robot anti robot anti robot anti robot anti robotПотърси и резервирай online хотел в Мексико      Потърси и резервирай online самолетен полет до Мексико      Екскурзии и почивки в Мексико, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp