sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (0 теми)
 
 
sp
Любопитен факт за Мароко

Флаг Мароко    Мароко

  Мароко инвестира в слънчеви електроцентрали
  Публикуван от tot11t0 на 09 май 2011 г.
  Този запис е прочетен 132 пъти, рейтинг: 1.00

    Мароко покани кандидат-инвеститори да изразят своето желание за участие в енергиен проект за изграждане на станция за генериране на слънчева енергия, стойността на която достига 9 милиарда долара. Това съобщи главният изпълнител на Мароканската агенция за слънчева енергия(Moroccan Agency for Solar Energy) Мустафа Баккури.

Крайният срок, в който инвеститорите могат да заявят желание за участие в проекта, е 24 май тази година. В южния град на Мароко Уарзазат ще бъде построена електроцентрала с мощност 500MW, като планът включва изграждането на 5 станции, а работата по изграждането на първата от тях ще започне още тази година.

Относно реализацията на проекта Мароко ще се възползва от установена енергийна политика на Европа във сферата на соларната енергия, като се предполага да получи 15% от европейските соларни енергийни ресурси, чрез наличните за целта соларни панели. Политическите реформи предприети от правителството на Мароко все повече наблягат на подобряването на бизнес средата в страната, като за последните 10 години се забелязва постоянен растеж в усвоените чуждестранни инвестиции.

Мустафа Баккури заяви, че агенцията за слънчева енергия ще предостави добри възможности за инвестиции в този сектор. Проектът за соларната електроцентрала на Мароко включва изграждането на още 4 станции до 2020г, като така производството на слънчева енергията ще стигне стойност от 2,000MW.http://www.google.bg/imgres?imgurl=http://arabiz.bg/wp-content/uploads/2010/04/morocco-energy.jpg&imgrefurl

      Добави във Facebook

Снимка 1

Дайте Вашата оценка за този записКоментари
  Все още няма направени коментари!
Всички полета са задължителни!        Подател:*
 Код за оторизация:
*
anti robot anti robot anti robot anti robot anti robotПотърси и резервирай online хотел в Мароко      Потърси и резервирай online самолетен полет до Мароко      Екскурзии и почивки в Мароко, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp