sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (0 теми)
 
 
sp
Любопитен факт за Кения

Флаг Кения    Кения

  Правят стъкло от... човешки изпражнения
  Публикуван от nansi_g на 29 март 2011 г.
  Този запис е прочетен 251 пъти, рейтинг: 1.00

    Вдъхновението наистина не познава граници. Така например производители на стъкло, работещи в близост до Националния парк Найроби, са били особено предприемчиви.

Те правят стъкло, а от него - и красиво изкуство, с помощта на... човешки и животински изпражнения. Това означа, че те използват метан, за да създадат енергия за фурните си и пещите - не за самото стъклото, ако това сте си помислили веднага.

Фирмата използва само рециклирани материали, като стъкло и метал за оцветяване на стъклото, както и за опаковане на техните стоки. Те наемат и тренират местни майстори, като инвестират доста от печалбите си обратно в общината, като подобряват пътищата, поддържат местни сиропиталища и училища и засаждат дървета.

Особено оригинални са техните префърцунени пристройки на fartsy (игра на думи), които канят потребителите да се задържат - докато хората от фирмата събират суровини направо на място!

      Добави във Facebook

Снимка 1

Дайте Вашата оценка за този записКоментари
  Все още няма направени коментари!
Всички полета са задължителни!        Подател:*
 Код за оторизация:
*
anti robot anti robot anti robot anti robot anti robotПотърси и резервирай online хотел в Кения      Потърси и резервирай online самолетен полет до Кения      Екскурзии и почивки в Кения, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp