sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (0 теми)
 
 
sp
Любопитен факт за Кения

Флаг Кения    Кения

  Слон с големина на котка откриха в Кения
  Публикуван от yonyo на 28 март 2011 г.
  Този запис е прочетен 237 пъти, рейтинг: 3.50

    Снимките, направени в Северозападна Кения потвърждават: гигантските слонове- земеровки действително съществуват. В обектива на учените е попаднало същество с размерите на малка котка. Самото слонче прилича и на мишка и на мравояд. Но в действителност това е нещо средно между заек и слонова земеровка.

Създанието рови в земята с хоботчето си в търсене на насекоми и червеи, но в моменти на опасност се издига на задните си крака и силно тръби като истински слон. Латинското му название е Rhynochocyon udzungwensis.

Зверчето има сива муцуна, жълто тяло и черен задник. И най-важното – дълъг нос като хобота на слона. Генетичният анализ показа, че този бозайник е по-близо до слоновете, отколкото до всяко друго животно. Така че земеровката може да се разглежда като един малък слон. Само че е джудже – теглото на животното е около 700 грама.

Миналата година учени са се натъкнали на гигантска слонова земеровка в Танзания. Сега и тук, в Кения. Две поредни срещи – това е сериозно. И доказателство, че гризачите не само съществуват, но и добре се размножават.

http://30dumi.pozicii.net/2010/09/slon-s-golemina-na-kotka-otkriha-v-keniya/

      Добави във Facebook

Снимка 1

Дайте Вашата оценка за този записКоментари
  Все още няма направени коментари!
Всички полета са задължителни!        Подател:*
 Код за оторизация:
*
anti robot anti robot anti robot anti robot anti robotПотърси и резервирай online хотел в Кения      Потърси и резервирай online самолетен полет до Кения      Екскурзии и почивки в Кения, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp