sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (0 теми)
 
 
sp
Любопитен факт за Кения

Флаг Кения    Кения

  Слонове изпращат SMS-и в Кения
  Публикуван от yonyo на 28 март 2011 г.
  Този запис е прочетен 282 пъти, рейтинг: 3.50

    Африкански слонове изпращат SMS-и. Разбира се, не става въпрос за това, че животните са се мобилизирали с огромни телефони.
Слонове, които пращат кратки текстови съобщения наистина са факт в Кения. Животните са оборудвани със специални нашийници, в които има SIМ карта. В комбинация с GPS система при пресичането на определени географски райони, SIМ картата на слона изпраща SMS до горските и полски пазачи.

Изглежда забавно, но всъщност това е предпазна мярка срещу изпотъпкването на доста големи количества реколта от тежките хоботни гиганти. С въведената система за следене, рейнджърите веднага могат да локализират мястото и посоката на движение на слоновете и да предотвратят навреме доста сериозните поражения, които те нанасят.

Експериментът все още е в началото си, като въпроса сега е колко време ще издържи един такъв нашийник, тъй като подмяната е доста трудна. Системата обаче работи и дава добри резултати, съобщава mobilenews.bg.

http://hicomm.bg/bg/articles/news/5011/%D0%A1%D0%BB%D0%BE%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B5-%D0%B8%D0%B7%D0%BF%D1%80%D0%B0%D1%89%D0%B0%D1%82-SMS-%D0%B8-%D0%B2-%D0%9A%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%8F/

      Добави във Facebook

Снимка 1

Дайте Вашата оценка за този записКоментари
  Все още няма направени коментари!
Всички полета са задължителни!        Подател:*
 Код за оторизация:
*
anti robot anti robot anti robot anti robot anti robotПотърси и резервирай online хотел в Кения      Потърси и резервирай online самолетен полет до Кения      Екскурзии и почивки в Кения, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp