sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (0 теми)
 
Click for Токио, Япония Forecast
 
sp
Любопитен факт за Япония

Флаг Япония    Япония

  Японците ще строят пирамида-град в небето
  Публикуван от preciosa на 31 октомври 2010 г.
  Този запис е прочетен 423 пъти, рейтинг: 3.67

    Ако тази мега-пирамида бъде построена успешно, това ще бъде най-високото изкуствено съоръжение на планетата.

Японската строителна корпорация Shimizu съвместно с италианския архитект Данте Бини (Dante Bini) и компанията му BiniSystems ще издигнат в токийския залив пирамидален висящ град – "Град във въздуха" (The city in the Air). В този град ще могат да живеят 750 хиляди души.

Ако тази мега-пирамида бъде построена успешно, това ще бъде най-високото изкуствено съоръжение на планетата. Корпорацията Shimizu още не е определила точната височина на постройката, но тя трябва да бъде висока от 700 до 2000 метра. Във всички случаи "Град във въздуха" ще бъде няколко пъти по-висок от Голямата пирамида в Гиза.

Разработчиците планират да поставят гигантската конструкция на 36 огромни бетонни колони. Архитектите от Shimizu ще запълнят пирамидата с жилищни комплекси, административни и търговски центрове, културно-развлекателни съоръжения и всичко необходимо за пълноценното функциониране на един град.

Връзката между отделните квартали ще става по огромни тръби-улици, съединени помежду си със сферични възли. В наклонените тръби ще има лифтове, а в хоризонталните движещи се пътеки.

Строежът ще съдържа 55 по-малки пирамиди, разположени на пет слоя и напомнящи атомна кристална решетка. Всяка от тях ще бъде по-висока от известната 106-метрова пирамида в Лас Вегас.

Трябва да се отбележи, че във връзка с растящото население и бързото разширяване на японските градове идеята за град във въздуха е доста логична. Ако не бъдат осъществени подобни проекти, след няколко десетилетия жителите на Токио просто няма да има къде да живеят.

http://ide.li/article2399.html

      Добави във Facebook

Снимка 1

Дайте Вашата оценка за този записКоментари
  Все още няма направени коментари!
Всички полета са задължителни!        Подател:*
 Код за оторизация:
*
anti robot anti robot anti robot anti robot anti robotПотърси и резервирай online хотел в Япония      Потърси и резервирай online самолетен полет до Япония      Екскурзии и почивки в Япония, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp