sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (0 теми)
 
Click for Токио, Япония Forecast
 
sp
Любопитен факт за Япония

Флаг Япония    Япония

  Развод по японски
  Публикуван от preciosa на 31 октомври 2010 г.
  Този запис е прочетен 343 пъти, рейтинг: 3.00

    С увеличаването на разводите в Япония някои двойки избират да отпразнуват края на нещастния си брак, като изрекат "Съгласен съм" за последен път на бракоразводна церемония пред приятели и роднини.

Преди година инициатор на тези церемонии стана бившият търговец Хироки Тераи, който отвори "бракоразводна ритуална зала" на уединено място в Токио.

От тогава близо 25 двойки са платили по 55 хил. йени (606 долара), за да преминат церемония с цялата пищност и внушителност на сватба, с която публично да сложат край на връзката си, преди официално да подадат молби за развод. Тераи заяви, че е получил повече от 900 заявки.

Последната двойка, господин и госпожа Фуджи, се срещнаха в неделя близо до храма Сенсоджи в традиционния район Асакуса в Токио и се придвижиха с отделни рикши до бракоразводната ритуална зала.

"С прекратяването на нашия брак искахме да започнем наново и да дадем на живота си усещане за обновление", заяви за Ройтерс 33-годишният господин Фуджи, който е бизнесмен.

Той призна, че се чувства отговорен за провала на брака си, тъй като прекарвал твърде много време далеч от дома и изхарчил прекалено много пари за разнообразните си хобита, въпреки предупрежденията на съпругата си.

Приятели и роднините на семейство Фуджи следваха рикшите пеша и пристигнаха в бракоразводната зала за церемонията, на която двамата бивши съпрузи смачкаха венчалните си пръстени с малко чукче - жест, който отразява края на партньорството им.

Чукчето има глава на жаба, тъй като в японската култура жабата символизира промяната.

"Когато смачкахме заедно пръстена, почувствах, че това наистина е краят и сърцето и душата ми сякаш се съживиха. Сега усещам, че имам нов живот и мога да започна всичко отначало", каза господин Фуджи.

Съпругата му, с която са живели заедно осем години, също изрази облекчението си.

"В момента, в който видях смачкания пръстен, и казах: Да! Чувството е прекрасно", каза госпожа Фуджи.

Идеята да помага на двойките да отпразнуват решението си да се разделят хрумнала на Тераи, след като негов приятел минал през мъчителна раздяла.

"Започнах с тези церемонии през април миналата година с мисълта, че трябва да има положителен начин, с който да се прекрати един брак и да се продължи напред, като бившите съпрузи дадат обещание да започнат наново живота си пред погледите на близките си", сподели Тераи.

Разводите в Япония, които някога бяха табу, сега се увеличават, като само за 2008 г. са регистрирани близо 251 хил. развода. Смята се, че донякъде причината е икономическата криза, чиято изкупителна жертва стана и любовта.

Следващия месец Тераи заминава за Корея на първото си бизнес пътуване в чужбина, за да разведе официално двойка в Сеул.

http://ide.li/article4116.html

      Добави във Facebook

Дайте Вашата оценка за този записКоментари
  Все още няма направени коментари!
Всички полета са задължителни!        Подател:*
 Код за оторизация:
*
anti robot anti robot anti robot anti robot anti robotПотърси и резервирай online хотел в Япония      Потърси и резервирай online самолетен полет до Япония      Екскурзии и почивки в Япония, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp