sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (0 теми)
 
 
sp
Любопитен факт за Италия

Флаг Италия    Италия

  Най-скъпите вили, Италия
  Публикуван от nansi_g на 30 май 2011 г.
  Този запис е прочетен 246 пъти, рейтинг: 1.00

    Апартамент от 180 квадратни метра в сицилианския град Трапани струва колкото 4 квадратни метра в луксозния курорт Портофино на лигурийското крайбрежие, показват последните данни на италианската Агенция за територията.

Според статистиката най-високите цени на недвижимо имущество в Италия в момента предлага пазарът на суперлуксозния курорт в обаст Лигурия. Там вили имат например милиардерът Силвио Берлускони и дизайнерите Долче и Габана. Квадратният метър недвижимо имущество в Портофино струва 12 200 евро. Средната цена на квадратен метър в Италия пък е 1285 евро.

Сред градовете първенството по най-скъп пазар на недвижима собственост принадлежи на северния град Болцано. Следват Сиена, Болоня и Рим. В Болцано средната цена на квадратен метър апартамент в полуцентрална зона е 3550 евро, докато в Сиена тази цена е 3500 евро.

В Болоня цената е 3250 евро, в Рим - 3050 евро, във Флоренция - 2750 евро.

Идеалният откъм цени град е Трапани, където квадратен метър площ струва 270 евро.

Като цяло Лигурия и планината Доломити са най-скъпите зони в Италия, тъй като по четири общини от тях са сред 10-те най-скъпи зони на Ботуша.

В челото на класацията е и планинският курорт Кортина д’Ампецо. Квадратният метър апартамент е 11 400 евро. Това е един от най-известните скикурорти в Италия.

Община Капри на остров Капри пък предлага цени от 10 440 евро на квадратен метър. Другата община на острова - Анакапри - предлага обаче доста „по-икономични“ апартаменти, тъй като квадратен метър струва 8635 евро.

Следват Селва ди Гардена (Болцано), Аласио, Пинцоло, Санта Маргерита Лигуре


      Добави във Facebook

Снимка 1

Дайте Вашата оценка за този записКоментари
  Все още няма направени коментари!
Всички полета са задължителни!        Подател:*
 Код за оторизация:
*
anti robot anti robot anti robot anti robot anti robotПотърси и резервирай online хотел в Италия      Потърси и резервирай online самолетен полет до Италия      Екскурзии и почивки в Италия, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp