sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (0 теми)
 
Click for Техеран, Иран Forecast
 
sp
Любопитен факт за Иран

Флаг Иран    Иран

  Смъртното наказание в Иран
  Публикуван от ir3ni7a на 09 септември 2010 г.
  Този запис е прочетен 386 пъти, рейтинг: 1.00

    Смъртното наказание в Иран се прилага в съответствие с правото на шериата, след установяването на Ислямската република през 1979 година. Тогава е било преценено, че медиатизирането на екзекуцийте ще послужи като предупреждение за възпиране на престъпността в страната. Въпреки това, през февруари 2008 г. е взето решение за забрана на публичното оповестяване на сцени от смъртните наказания, поради негативното отношение на населението. Независимо от това, на практика публичните екзекуции все още понякога се използват. Така, само няколко месеца след забраната през юли 2008 г. бяха екзекутирани 30 души, от тях 7 публично.
Смъртно наказание в Ислямска република Иран може да бъде присъдено за следните престъпления: убийство, изнасилване, въоръжен грабеж, ерес, богохулство, трафик на наркотици, содомия, проституция, прелюбодейство, държавна измяна и шпионаж, разпространението на порнографията. На екзекуцията могат да присъстват и деца.

http://www.extremecentrepoint.com/?p=6890

      Добави във Facebook

Снимка 1

Дайте Вашата оценка за този записКоментари
  Все още няма направени коментари!
Всички полета са задължителни!        Подател:*
 Код за оторизация:
*
anti robot anti robot anti robot anti robot anti robotПотърси и резервирай online хотел в Иран      Потърси и резервирай online самолетен полет до Иран      Екскурзии и почивки в Иран, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp