sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (0 теми)
 
Click for New Delhi, India Forecast
 
sp
Любопитен факт за Индия

Флаг Индия    Индия

  Индия изисква от Кока-Кола обезщетение в размер на 47 милиона долара
  Публикуван от sveta85 на 03 февруари 2011 г.
  Този запис е прочетен 601 пъти, рейтинг: 1.00

    Индийският щат Керала изисква от американската корпорация Кока-Кола обезщетение в размер на 47 милиона щатски долара за причиняване на вреда на околната среда.
Правителството на щата обвинява Кока-Кола в изчерпване на подземните води, както и в причиняване на вреда на селскостопанските земи и екологията в региона поради изхвърляне на промишлени отпадъци в продължение на 5 години от 1999 до 2004 г., предава Би Би Си.
Представители на Кока-Кола отричат обвиненията и заявяват, че претенциите на правителството на индийския щат са неоснователни, докато вината на компанията за причиняване на вреда на околната среда не се докаже в съда.
Според версията на компанията, изследването проведено от правителството и други организации, не потвърждава нанесени от завода на Кока-Кола вреди на екологията на индийския щат.
Става дума за един от най-големите заводи на Кока-Кола в Индия в района Палаккад, който е закрит още преди 5 години през 2005 г. след масови протести на жители и обществени активисти срещу дейността на завода.
Компанията Coca-Cola е основана през 1886 г. и е най-големият в света производител на безалкохолни напитки.
Годишният й оборот е около 30 млрд. щатски долара, а нейните продукти са представени в повече от 200 страни по света.
Портфолиото на компанията включва повече от 2800 различни продукти, включително и Coca-Cola, Fanta, Sprite, Minute Maid, енергийната напитка Burn и много други. Марката Coca-Cola е най-разпознаваемата марка на планетата, известна е на 94% от населението на Земята.

      Добави във Facebook

Дайте Вашата оценка за този записКоментари
  Все още няма направени коментари!
Всички полета са задължителни!        Подател:*
 Код за оторизация:
*
anti robot anti robot anti robot anti robot anti robotПотърси и резервирай online хотел в Индия      Потърси и резервирай online самолетен полет до Индия      Екскурзии и почивки в Индия, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp