sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (0 теми)
 
Click for New Delhi, India Forecast
 
sp
Любопитен факт за Индия

Флаг Индия    Индия

  Език, религии, касти
  Публикуван от tot11t0 на 07 октомври 2010 г.
  Този запис е прочетен 507 пъти, рейтинг: 1.00

    Днешните земи на Индия са били заселени от хората в дълбока древност. Смесването на многобройните нашественици и заселници с местното население породило невероятно богатство от култури. Доказателство за това е и езиковата многообразие- в страната има два официални езика - хинди и английски, а всеки от 17-те щати има свой официален език. Най-широко използван е основният официален език хинди.
Съставът на индийското население включва 281 народности с численост по 5000 души, като 30 от тях наброяват по над 1 млн. души и съставляват 98% от населението.
Последователи на индуизма са 82% от населението. В Индия живеят около 120 млн. мюсюлмани, над 40 млн. християни, по около 20 млн. сикхи, будисти и джайнисти, и др.
От хилядолетия в индийското общество съществува кастова система. Смята се, че всеки човек по рождение принадлежи на отделна каста (варна, т.е. съсловие), която определя и общественото му положение- професия и месторабота, социален кръг на общуване, избор на брачен партньор и т. н.
Въпреки правителствените реформи, кастовата система днес (включва около 3000 социални позиции) си остава важен фактор в живото на индийското население.

Енциклопедия География на Света

      Добави във Facebook

Дайте Вашата оценка за този записКоментари
  Все още няма направени коментари!
Всички полета са задължителни!        Подател:*
 Код за оторизация:
*
anti robot anti robot anti robot anti robot anti robotПотърси и резервирай online хотел в Индия      Потърси и резервирай online самолетен полет до Индия      Екскурзии и почивки в Индия, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp