sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (0 теми)
 
Click for New Delhi, India Forecast
 
sp
Любопитен факт за Индия

Флаг Индия    Индия

  Най-голямата демократична република в света
  Публикуван от tot11t0 на 07 октомври 2010 г.
  Този запис е прочетен 390 пъти, рейтинг: 1.00

    От втората половина на ХVІІІ век Индия е колониално владение на Великобритания и получава независимост през 1947 год. През 1949 год. приема конституцията, която действа и до сега. По своето политическо устройство Индия и многопартийна демократична република, с 619,5 млн. души, които имат избирателни права. Това я прави най-голямата демократична република в света.
Индия има федеративна форма на управление. Държавата се състои от 28 щата, всеки със свое правителство и голяма вътрешна автономия, и 7 съюзни територии. Със силно ограничено самоуправление. Всеки щат се управлява от губернатор, който се избира на пет години и се утвърждава от президента- държавния глава на Индия. Висш изпълнителен орган на държавата е правителството, начело с министър - председател, който има голяма политическа власт. Висш законодателен орган на страната е парламентът, със седалище в Ню Делхи. Той се състои от две палати - Раджа Сабха (Сенат на щатите) и Лок Сабха (Палата на представителите).

Енциклопедия География на Света

      Добави във Facebook

Дайте Вашата оценка за този записКоментари
  Все още няма направени коментари!
Всички полета са задължителни!        Подател:*
 Код за оторизация:
*
anti robot anti robot anti robot anti robot anti robotПотърси и резервирай online хотел в Индия      Потърси и резервирай online самолетен полет до Индия      Екскурзии и почивки в Индия, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp