sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (0 теми)
 
Click for New Delhi, India Forecast
 
sp
Любопитен факт за Индия

Флаг Индия    Индия

  В Индия живеят повече бедни хора, отколкото в цяла Черна Африка
  Публикуван от djenka77 на 30 юли 2010 г.
  Този запис е прочетен 260 пъти, рейтинг: 3.50

    В осем индийски щата живеят повече бедни хора, отколкото в 26-те държави в Черна Африка (както наричат района на юг от Сахара), показва изследване, цитирано в британския в. "Гардиън".

Над 410 милиона души живеят в бедност в индийски щати като Бихар, Утар-Прадеш и Западна Бенгалия, установили изследователи от Оксфордския университет. Мащабът на бедността в някои части на Индия е равна, ако не и по-голяма, отколкото в Африка.

При сравняване на обширния щат със 70-милионно население Мадхия-Прадеш в Централна Индия с опустошената от войната Демократична република Конго, с население от 62 милиона души, било установено почти сходно равнище на бедността.

Изследването се основава на разработения от оксфордски специалисти новаторски "многоизмерен индекс на бедността" (multidimensionаl poverty index, MPI). Новият индекс ще бъде използван за първи път в авторитетния и влиятелен Доклад на ООН за човешкото развитие, който ще бъде публикуван тази есен, и ще замени използвания от десет години по-прост метод за изчисляване на бедността

      Добави във Facebook

Дайте Вашата оценка за този записКоментари
  Все още няма направени коментари!
Всички полета са задължителни!        Подател:*
 Код за оторизация:
*
anti robot anti robot anti robot anti robot anti robotПотърси и резервирай online хотел в Индия      Потърси и резервирай online самолетен полет до Индия      Екскурзии и почивки в Индия, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp