sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (0 теми)
 
Click for Jakarta Observatory, Индонезия Forecast
 
sp
Любопитен факт за Индонезия

Флаг Индонезия    Индонезия

  В Индонезия бесни на Обама, ще бутат негова статуя
  Публикуван от tot11t0 на 03 октомври 2010 г.
  Този запис е прочетен 381 пъти, рейтинг: 1.00

    Паметник на младия Барак Обама бе сложен в парк в Джакарта през декември м.г. Снимка Ройтерс ДЖАКАРТА - Индонезийци искат да бутнат статуята на доскоро любимия им американски президент Барак Обама в Джакарта, предаде Ройтерс. 10-годишният бронзов Барак извиси ръст в парка “Ментенг” в средата на декември м.г. Бъдещият стопанин на Белия дом е учил 4 г. в училище в Индонезия.

Но сега вече има инициативна група във “Фейсбук” “Да бутнем паметника на Барак Обама” с 55 000 членове. Индонезия е най-голямата мюсюлманска страна в света, населението й е към 200 милиона души. Групата е завела и съдебен иск за махане на паметника. В интернет вървят изказвания по този повод от рода на: “Обама не е направил нищо за Индонезия до момента. А докато е бил тук, само е ял и се е облекчавал в тоалетната (изразът е малко по-суров, но е леко непристоен -б.р.).

Състоянието на Съюза

Днес призори американският президент Барак Обама вече трябваше да е произнесъл първото си годишно обръщение “За състоянието на Съюза”, с което стопаните на Белия дом маркират постигнатото от тях за година управление.

Според Ройтерс точка №1 в него би трябвало да заеме създаването на нови работни места. В момента Щатите са с най-висока безработица от 26 г. Това срина популярността на Обама. Действията му като президент се одобряват около 45 на сто от американците, останалите са против него.

През февруари президентът подписа закон за стимулиране на икономиката със 787 млрд. долара, от които 155 трябва да отидат именно за намаляване на безработицата.

Затягане на коланите

На второ място е орязване на бюджетния дефицит, достигнал рекорд през финансовата 2009 г. от $1 400 млрд. Другите проблеми, на които трябва да даде отговор Обама, са: здравната реформа; мерките на властта срещу спекулациите на банките; съпричастността на Щатите в битката срещу глобалното затопляне; както и военното присъствие по света.

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=358527

      Добави във Facebook

Паметник на младия Барак Обама бе сложен в парк в Джакарта през декември м.г. Снимка Ройтерс Паметник на младия Барак Обама бе сложен в парк в Джакарта през декември м.г. Снимка Ройтерс

Дайте Вашата оценка за този записКоментари
  Все още няма направени коментари!
Всички полета са задължителни!        Подател:*
 Код за оторизация:
*
anti robot anti robot anti robot anti robot anti robotПотърси и резервирай online хотел в Индонезия      Потърси и резервирай online самолетен полет до Индонезия      Екскурзии и почивки в Индонезия, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp