sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (0 теми)
 
 
sp
Любопитен факт за Египет

Флаг Египет    Египет

  Гмуркане в Хургада. Дайвинг в Египет
  Публикуван от yonyo на 16 април 2011 г.
  Този запис е прочетен 726 пъти, рейтинг: 3.50

    Близо до Хургада, има чудесно място за гмуркане, което се намира на източната стена на малкия остров Гифтун, където могат да се видят великолепни коралови образувания, големи морски ветрила и черни корали с хиляди коралови риби и семействата на дълбоководни риби. По протежение на цялото крайбрежие в района на Хургада се простира бариерен риф. Въпреки това, на много места той е бил разрушен по време на строителството на хотели и плажове, така че ако не ви провърви, ще трябва да плувате до близките хотели или да се предвижите с катер до кораловите острови. Хургада – е най- подходящото място, където може да се научите да се гмуркате. Дайвинг- центровете в Хургада са повече от сто. Ако умеете да се пазарите, може да намерите много добри цени- от 35- 50 долара на ден (с включен обяд).

Дайвинга в Хургада има редица особености и си струва да се запознаете с някои от тях.

Препоръка: Добре е да се излиза в морето, колкото е възможно по- рано (не само заради горещините): около всяка дайверска забележителност, към обяд се събират до 20 лодки, а на всяка има най-малко 10 водолази. Движението във водата става, както на централен градски път в пиковите часове.

Места за дайвинг в района на Хургада със схеми на места за гмуркане …

Местата за дайвинг тук са повече от четиридесет. Всички тези места са изключително богати на морски живот и са населени с необикновени морски създания. Най-известните места за гмуркане:

Carless Reef – е една завладяваща плитчина с коралови кули с диаметър около 30 метра. Careless риф е най- отдалечения риф в района на Хургада и се състои от две малки островчета и плато, което се простира от северозапад на югоизток. Тук няма скривалище от вълните и за това до този риф може да се стигне само през тихи и спокойни дни. Това означава, че след период на неблагоприятни метеорологични условия, рифа е пълен с лодки, а понякога дори водолазите са повече от рибата. Но ако вашата лодка се окаже единствена, то това място може да разкрие пред вас тайните си и да покаже защо е толкова популярно. На северната страна на рифа има стръмна скала, откъдето могат да се видят много коралови риби и дори акули. Почиващи акули може да срещнете и сред кораловите градини, представени от големи плоски корали. На местата, където спират корабчетата, може да се натъкнете на гигантски змиорки, а тъй като и те непременно ще се заинтересуват от вас- следете за консумацията си на въздух! Често на това място идват делфини за да си поиграят с водолазите.

Small Giftun – е едно от най-известните места за гмуркане в Хургада. На южното плато на този риф се предлага както гмуркане по течението за напреднали водолази, така и дълбочинно и учебно гмуркане. Завладяващо зрелище предлагат стените на източната част от острова, в откритите води могат да се видят големи риби, а по стените – горгонарии. На това място може да се появи доста силно течение, така че не трябва да се отдалечавате твърде много от стената. След изчерпване на определеното време, прекарано на дълбочина, трябва да се изкачите на платото и да се движите по дължината на рифа, обратно към мястото за престой на корабчето. При гмуркане върху платото възможно е да видите гигантски мурени, риба- наполеон, скатове, риби- крокодили, а по стените на рифа- риби-скорпиони и риби- камъни. На това място има останки от керамични съдове от римските галери. Когато планирате да се гмуркате на това място, трябва да обърнете внимание на видимостта и теченията.

http://www.egypt.toursbg.net/category/diving_hrg/

      Добави във Facebook

Снимка 1

Дайте Вашата оценка за този записКоментари
  Все още няма направени коментари!
Всички полета са задължителни!        Подател:*
 Код за оторизация:
*
anti robot anti robot anti robot anti robot anti robotПотърси и резервирай online хотел в Египет      Потърси и резервирай online самолетен полет до Египет      Екскурзии и почивки в Египет, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp