sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (0 теми)
 
 
sp
Любопитен факт за Египет

Флаг Египет    Египет

  Козметиката на Древния Египет
  Публикуван от nansi_g на 13 април 2011 г.
  Този запис е прочетен 342 пъти, рейтинг: 1.00

    Може да ви се стори удивително, но египетската царица може да се окаже блондинка, въпреки, че в повечето случаи е изобразявана като брюнетка. Не можем да твърдим това със сигурност, защото египтяните масово са ползвали перуки. Те служели не само като символ на красотата, но и предпазвали главата и шията и били доста разпространени по онова време.

А знаете ли, че египтяните правели татуировки по тялото. Учените установяват това, докато изучават фигурки на “невестите на мъртвите” в пирамидите от Новото царство. Татуировките били използвани, за да повишат женския чар.

Лесно е да се разбере, защото съвременниците на Клеопатра и Нефертити са ги смятали за приказно красиви. Нова била и изкуствената красота с помощта на тонове козметика. А можем ли и ние да се възползваме от рецептите на Клеопатра?

Интересен въпрос, нали. Точно за нас, децата на съвременните технологии, привикнали да използват синтетични материали и да си мажат лицата с какви ли не нефтени боклуци и прогнили магарешки бодили.

Но все пак ето няколко съвета от древните египтяни:

За тези, които искат по-добър растеж на косата трябва да наложат местата, където костата е изтъняла със ситно нарязани листа от маруля.

А за тези, които имат косопад, е добре да вземат черен рог от газела, да го смесят с мосло и да направят специална смес. Може вместо рог от газела черен дроб от магаре.

За да премахнете излишното окосмяване по тялото е нужно да направите специална смес – смелени кости от птици, смесени с лук, масл, сок от клен, смола и краставица.

А ето рецепта за освежаване на дъха: окис от натрий плюс трева, съдържаща натриева сол или мляко.

Хм, сигурно за египтяните не е представлявало особен проблем, но къде ние ще намерим черен дроб от магаре или рог от газела?

Май, най-добрия вариант е да отидем до съседния щкозметичен магазин и да си купим освежаващ крем, на който даже е възможно да има надпис “Тайните на Клеопатра”.

      Добави във Facebook

Снимка 1

Дайте Вашата оценка за този записКоментари
  Все още няма направени коментари!
Всички полета са задължителни!        Подател:*
 Код за оторизация:
*
anti robot anti robot anti robot anti robot anti robotПотърси и резервирай online хотел в Египет      Потърси и резервирай online самолетен полет до Египет      Екскурзии и почивки в Египет, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp