sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (0 теми)
 
 
sp
Любопитен факт за Египет

Флаг Египет    Египет

  Наполеон спасява Сфинксът от пясъчния му гроб
  Публикуван от nansi_g на 13 април 2011 г.
  Този запис е прочетен 332 пъти, рейтинг: 1.00

    Най-голямото чудо на Египет е уникалната скулптура на Великия Сфинкс. Според легендата Сфинксът бил построен, за да пази входа към Великите пирамиди в Гиза и той изпълнява тази задача повече от 4500 години. Сфинксът е дълъг 72 и висок 19 метра.

Сфинксът заема уникално място в египетската история. Лъвът бил символ на силата в много древни цивилизации, включително египетската. Комбинацията между лъва и главата на фараона Хафра символизирала могъществото на фараона.

Тази фантастична статуя е можела да загине под пясъците на пустинята. Когато Наполеон покорил Египет през 1798 г., Сфинксът бил заровен в пясъците до врата, но войниците на императора го изровили и спасили от пясъчния му гроб.

Благодарение на модерните технологии, днес можем да видим как е изглеждал Сфинксът по времето на своя разцвет. Царската брада, кобрата и оригиналното оцветяване са изчезнали. Никой не знае, кой е унищожил носа, но следите от длетата личат и днес.

      Добави във Facebook

Снимка 1

Дайте Вашата оценка за този записКоментари
  Все още няма направени коментари!
Всички полета са задължителни!        Подател:*
 Код за оторизация:
*
anti robot anti robot anti robot anti robot anti robotПотърси и резервирай online хотел в Египет      Потърси и резервирай online самолетен полет до Египет      Екскурзии и почивки в Египет, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp