sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (0 теми)
 
 
sp
Любопитен факт за Египет

Флаг Египет    Египет

  Религиозни жертвоприношения са извършвани в най-големия египетски некропол
  Публикуван от nansi_g на 13 април 2011 г.
  Този запис е прочетен 282 пъти, рейтинг: 1.00

    Учените откриха доказателства за най-масовото погребение от епохата на древен Египет, съобщи BBC. Некрополът, намерен от египетски и американски археолози, е на възраст 5000 години. Той е разположен в областта Ком ал-Ахмар (Kom al-Ahmar), на около 600 км. южно от Кайро.

В масовия гроб учените откриха останки от череп на крава, както и мощите на седем души. Изследователите са сигурни, че поне четирима от тях са били заровени живи като част от религиозно жертвоприношение.

Главният египетски археолог Захи Хавас съобщи, че откритието представлява повратна точка в изучаването на историята на древен Египет. Предполагаема теория е, че некрополът е изграден по времето на разцвета на град Хиероконполис през 3600 г. пр. Христа. Тогава той е най-големият град, изграден по средното течение на река Нил. Египтолозите считат, че влиянието на Хиероконполис в държавата е една от причините за появата на фараоните.

Разкопките на мястото на находката започват още преди пет години. Първоначално те са ръководени от археоложката Барбара Адамс, но през 2002 г. тя умира. В района на Ком ал-Ахмар са открити и едни от най-древните египетски мумии, познати на науката.

      Добави във Facebook

Снимка 1

Дайте Вашата оценка за този записКоментари
  Все още няма направени коментари!
Всички полета са задължителни!        Подател:*
 Код за оторизация:
*
anti robot anti robot anti robot anti robot anti robotПотърси и резервирай online хотел в Египет      Потърси и резервирай online самолетен полет до Египет      Екскурзии и почивки в Египет, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp