sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (0 теми)
 
 
sp
Любопитен факт за Сърбия

Флаг Сърбия    Сърбия

  Емир Кустурица съди журналисти за клевета
  Публикуван от nansi_g на 04 юли 2011 г.
  Този запис е прочетен 344 пъти, рейтинг: 1.00

    Известният кинорежисьор Емил Кустурица, носител на награда от фестивала в Кан, подаде съдебен иск за клевета срещу водещо ежеседмично издание в Черна Гора.

Вестник “Монитор” обвини режисьора в симпатии към бившия сръбски президент Слободан Милошевич. Журналист от вестника нарича в своя статия режисьора “пропагандист на военната машина на Милошевич”.

В иска на Кустурица се казва, че изданието сериозно е накърнило честта и достойнството му. За да бъдат компенсирани тежките душевни страдания от излизането на статията, Кустурица иска 130 хил. долара.

Това не е първият съдебен иск, който Кустурица подава срещу изданието. През ноември 2004 г. съдът присъди в негова полза сумата от 6490 долара, като компенсация за лъжлива публикация на журналиста от “Монитор” Андрей Николаидис.      Добави във Facebook

Снимка 1

Дайте Вашата оценка за този записКоментари
  Все още няма направени коментари!
Всички полета са задължителни!        Подател:*
 Код за оторизация:
*
anti robot anti robot anti robot anti robot anti robotПотърси и резервирай online хотел в Сърбия      Потърси и резервирай online самолетен полет до Сърбия      Екскурзии и почивки в Сърбия, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp